Google Sites în română


Google a anunţat faptul că de astăzi Google Sites este disponibil în încă 37 de limbi. Printre ele şi româna (mulţumim truditorilor români de la Google)! Pagina de prezentare (tot în română) ne enumeră avantajele folosirii acestui serviciu: Crearea unei pagini printr-un singur clic; Nu este nevoie de cod HTML; Aspect şi stil particularizabile; Setări pentru accesarea şi distribuirea informaţiilor; Şi este gratuit! Am încheiat citarea. Aceeaşi pagină admite că nu e vorba de un instrument pentru a face un sit să zicem profesionist, dar, citez din nou, este un serviciu destul de puternic pentru a fi utilizat pe intranetul unei companii, dar şi suficient de simplu pentru un site Web de familie.

img205

Despre Google Sites am scris la lansare, în februarie a.c., respectiv când accesul a fost deschis dincolo de Google Apps. Nu voi relua deci prezentarea facilităţilor. Practic marea noutate este doar aceasta: e în limba română, astfel că dacă acest fapt vă împiedica să folosiţi serviciul puteţi acum să îl testaţi. Folosit în cadrul la Google Apps ştiu că limita este de 10GB, dar folosit cu o adresă GMail nu ştiu exact… poate nu am săpat suficient. Oricum, eu văd util Google Sites exclusiv pentru proiecte ce presupun din plin folosirea altor servicii Google. Să dau un exemplu: o clasă doreşte să aibă un sit – Google Sites este excelent! Poţi să scrii în Google Docs o listă cu elevii, orarul, o prezentare… şi să le inserezi în sit. Poţi cu Google Calendar să notezi evenimentele mai importante pentru clasă (zile de naştere, excursii, teze…). Via YouTube poţi să inserezi clipuri, iar via Picasa albume foto din viaţa clasei. Ş.a.m.d. Motivaţia e clară: Google Sites lucrează foarte combinat cu celelalte servicii Google.

La final aş dori să deschid orizontul: există evident zeci de alte situri ce oferă posibilitatea dezvoltării online de situri. Un excelent punct de pornire este un articol recent de pe SmashingApps: 13 Free Online Tools That Helps You To Create And Host Your Website. Iată numele lor pentru cei grăbiţi: Wix, Weebly, Google Sites, Freewebs, SynthaSite, Viviti, Jimdo, Tumblr, Webon, Webnode, Edicy, WebSketch, Microsoft Office Live Small Business.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *