Veronica Rivers: Portaluri către necunoscut


Iată un joc de tip hidden objects, Veronica Rivers: Portals to the Unknown, îmbrăcat într-o poveste despre o femeie pilot, care trebuie să salveze nişte geologi dispăruţi, şi în acţiunea ei de salvare, din indicii în indicii, descoperă şi nişte portaluri ce o duc spre diverse lumi. Povestea este prezentată ca sub formă de benzi desenate, nu cu animaţie. Dacă îi urmăriţi cu atenţie firul şi discuţiile dintre Veronica Rivers şi geologii pe care îi întâlneşte câte unul în aventura ei, rătăciţi în aceste lumi, povestea vă poate captiva să tot mergeţi mai departe să vedeţi ce mai aflaţi. Dar jocul poate fi jucat şi dacă nu daţi atenţie poveştii.

img218 img222

Avem clasicele scene în care trebuie să găsim o listă de obiecte, dar jocul aduce mai multe variaţii. Uneori, misiunea noastră este aceea de a detecta, cu ajutorul unui dispozitiv special, anumite semne sau obiecte care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Sau ni se dau câteva fotografii, şi trebuie să identificăm unde în scena din faţa noastră au fost realizate. Mai avem şi de găsit diferenţele dintre două imagini. Unele dintre obiectele pe care trebuie să le găsim sunt foarte bine ascunse în spatele altora, abia vezi o bucăţică din ele, darămite să îţi mai şi dai seama că e vorba de un cuţit sau un târnăcop. Noroc că nu jucăm contra-cronometru şi nu avem un număr limitat de hint-uri, ci doar trebuie să aşteptăm până se "reîncarcă" un nou hint.

img223 img220 img221

Între "probele" care se desfăşoară pe fundalul lumilor în care ajunge Veronica, mai avem diverse alte mini-joculeţe: fiecare portal poate fi deschis aranjându-i piesele într-un anumit fel; trebuie să refacem cu mouse-ul, cât mai exact posibil, nişte semne ale unui alfabet secret, pentru a putea decodifica nişte mesaje; trebuie să aliniem sateliţii astfel încât liniile care îi unesc să nu se intersecteze, pentru a ne putea determina astfel poziţia… Toate aceste mini-joculeţe sunt uşurele, poate ca un fel de pauză de respiro. Din meniul principal putem selecta să reluăm jocul în diverse lumi, cu obiectele în locuri diferite de această dată. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *