Iarăşi despre căutări de imagini (mari)


"Uh, ştiu că există poate prea multe articole despre locuri unde să cauţi fotografii şi imagini, dar acele articole sunt de regulă foarte vechi, multe situri nu mai merg acum şi alte probleme. Scopul meu a fost atunci să creez o colecţie cu cele mai bune locuri unde să cauţi şi de unde să iei imagini de calitate." Aşa începe pe 1stWebDesigner.com articolul publicat ieri sub titlul 30 Free Stock Photo Sites: Ultimate Collection. Am aruncat o privire pe el şi am găsit pe primele locuri situri despre care am scris deja pe CNet.ro, cel dintâi fiind încă-superbul Sxc.hu. Am deschis câteva situri şi… calitatea lor e mixtă (majoritatea oferă la dimensiuni mari ori foarte mari; ex: 3000 pixeli). Printre primele apar situri în care colecţiile par a fi făcute de mai mult decât amatori. Pe la coadă am găsit însă şi situri cu fotografii foarte reuşite. Nu luaţi deci lista celor 30 ca un top.

img7 img8

Invitându-vă să vedeţi articolul original, pun în continuare doar zece dintre siturile recomandate (adică primele în listă): Sxc.hu, EveryStockPhoto, MorgueFile, Flickr, Deviantart, Kavewall, StockVault, Image*After, CreatingOnline, AllDigitalDreamer. O precizare foarte importantă: nu toate imaginile din aceste situri sunt utilizabile oricum, oriunde, de oricine. Fiţi foarte atenţi la licenţele sub care apar. De exemplu pe Flickr există fotografii puse sub tot felul de licenţe (gratuit pentru uz necomercial, gratuit cu precizarea autorului… desigur şi poze ce nu pot fi folosite). În fine, unii vor spune poate: dacă îmi trebuie imagini caut cu Google. Adevărat. Google Images are de multă vreme opţiunea de a alege dimensiunea imaginilor (patru opţiuni posibile), iar mai nou a introdus şi facilitatea de selectare a tipului de imagini: din ştiri, feţe (recunoaşteri de feţe umane), fotografii. Am testat şi Google face într-adevăr bine diferenţa!

img9


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. GadgetNews spune:

    La mine nu exista optiunea pentru selectarea tipului de imagini. Posibil sa fie doar pe interfata in engleza.

  2. radu.capan spune:

    Da, doar cu interfata in engleza. Trebuie modificat in adresa din hl=ro in hl=en si va apare. In timp optiunea va apare si in romana.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *