Veşti (atât de bune) de la Google


Nu ştiu alţii cum sunt… dar eu sunt mereu în căutare de găleţi cu timp liber. Şi pentru că nu prea am timp liber, caut măcar să îl ordonez cât pot şi de aceea caut să îmi ţin o listă cu ce/când am de făcut. Pentru aceasta am căutat n soluţii, de la soluţii desktop (programe) la soluţii online (situri). Actualmente favoritul meu este Remember the Milk. În Firefox se poate integra uşor cu GMail, ceea ce mi-a convenit de minune. Apoi am schimbat pe Chrome (şi încă mai folosesc Chrome) aşa că pentru Remember the Milk mă bazez pe un bookmarklet. Dar nu am în faţă sarcinile!!! Iată că de astăzi le văd… le văd în GMail (dar nu de la RTM). Şi cum mă uit de zeci de ori pe zi la contul GMail nu am cum să nu văd şi sarcinile, aniversările, orice eveniment… notat în calendar. Aceasta pentru că Google (în sfârşit!!!!!) a lansat o opţiune de integrare a serviciilor Calendar şi Docs cu GMail.

img30

E vorba de un alt produs de laborator, aşa că pentru a-l folosi trebuie să acceptaţi testele experimentale. Cu interfaţa în limba engleză aveţi un mic vas (?) verde înainte de Settings. Click acolo şi printre multele gadgeturi pentru GMail veţi găsi de astăzi şi unul pentru Google Calendar şi pentru Google Docs. Pentru a face loc mi-am mutat Chat-ul şi Etichetele pe dreapta (aţi ghicit, sunt alte gadgeturi tot de laborator). De asemenea mai folosesc câteva gadgeturi în mod curent, precum cel pentru Quick Links care îmi permite să arhivez în bloc emailuri mai vechi (poate voi scrie cândva… e o soluţie rapidă).

Să revenim deci: dacă v-aţi activat produsele de laborator veţi avea o secţiune cu Calendarul. Click pe opţiuni dacă doriţi să adăugaţi afişarea permanentă a mini-calendarului. Puteţi opta apoi care dintre sub-calendarele Dvs (dacă aveţi mai multe) să fie incluse spre afişare. Ca în widget-ul binecunoscut de la Google Calendar navigarea în lista de evenimente e… infinită! Adică dacă veţi trage cursorul în jos se vor încărca alte viitoare evenimente (presupunem că aveţi) şi tot aşa la fiecare coborâre. Nu puteţi ajunge la sfârşitul listei în special dacă aveţi evenimente recurente (eu de exemplu notez acolo şi zilele de naştere). Şi ca să fie mai util instrumentul, permite adăugarea de evenimente chiar din gadgetul GMail! Desigur va trebui să folosiţi limba engleză pentru a indica o anumită zi, iar pentru mai multe opţiuni (repetitivitate, în care sub-calendar, setări alarme) va trebui să folosiţi edit event details, adică pagina pe care o ştiţi deja din Google Calendar. Oricum, e un început fericit. Cât priveşte gadgetul cu Google Docs, acesta oferă ultimele documente, de orice tip ar fi ele. Să sperăm la o mai puternică integrarea a serviciilor, dar oricum mă declar bucuros de acest început.

În fine, o veste care poate îi va bucura pe şi mai mulţi este că Google a început să bată străzile României. De pe blogul lui Ionuţ am aflat că maşinile Google care fotografiază pentru serviciul Street View au putut fi văzute inclusiv în România, în capitală (o dovadă e mai jos), ceea ce înseamnă că la un moment dat ţara noastră va sta mai bine pe harta Google.

img31

Pentru moment nu stăm prea roz, dar putem urmări de aici evoluţia. Aşteptăm Yes în linie! De azi se bucură Spania de Street View.

img32


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. lapusneanu spune:

    Astia de la Google sunt bravo, parca imi stiu necesitatile. Au niste idei geniale. Radu, multumesc de articol, imi este foarte util ca si majoritatea celorlalte articole.

  2. Skandalouz spune:

    Ah, de cand asteptam asta! 😀


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *