Bibliotecă de cărţi de bucate


Vă tentează să faceţi o friptură de pui deosebită? Reţeta săptămânii de pe situl ReteteCulinare.ro ne spune că avem nevoie pentru aceasta de… 8-10 felii pulpă porc! Sună amuzant, nu? De fapt, reţeta se poate face în mai multe variante: cu pulpă de porc, pulpe de pui sau ceafă de porc… Dacă v-aţi dori să încercaţi ceva reţete noi, dar preţurile cărţilor de bucate din librării vi se par cam… pipărate, imensa resursă deschisă a internetului vă vine în ajutor şi în acest domeniu. Cu o căutare pe Google după "reţete culinare", aveţi o listă întreagă de legături. Spre deosebire de o simplă carte de bucate, un sit web din acest domeniu include astăzi multe alte informaţii conexe.

img36 img37

Acelaşi ReteteCulinare.ro are la rubrica Sănătate: articole, diete, regimuri, calculare calorii, tabel de alimente. Mai avem o listă de restaurante, după locaţie sau după specificul lor, un dicţionar culinar multilingv, articole şi materiale video despre gătit, un ghid culinar de alimente. Pentru "cărţile de bucate" propriu-zise, voi porni de la situl sus amintit, pentru ca să arăt apoi câteva elemente deosebite pe alte situri. Aici avem aşadar reţetele grupate după categoriile: Aperitive; Băuturi; Borşuri; supe, ciorbe; Conserve, murături; Dulciuri; Fripturi; Garnituri; Mâncăruri cu carne; Mâncăruri cu legume; Mâncăruri cu peşte; Paste; Panificaţie şi Patiserie; Salate; Sosuri. Apoi are Reţete româneşti tradiţionale, din nou grupate pe categorii; Reţete culinare de post – aici nu veţi găsi de exemplu categoria Fripturi!

img38 img39 img40

Alte situri preferă să scoată în evidenţă anumite categorii: Budinci; Deserturi; sau, pentru gospodine mai moderne, o rubrică de Preparate microunde, găsim de exemplu pe eGustos.ro. Retete-Culinare.info are ca rubrici deosebite Ciuperci; Îngheţată; Legume şi soia… CarteaDeBucate.ro în schimb ne propune Reţete pentru bebeluşi. Pofta-mare.ro ne ajută şi la capitolul Organizare petreceri, cu Reţete vegetariene sau dietetice, sau cu Reţete pentru începători. Acelaşi sit vă oferă şi câteva sugestii pentru Halloween, pentru cei care ţin acest gen de sărbătoare, sau mai bine, pentru gospodine foarte harnice, deja cu reţete pentru Crăciun…

img41 img42

Cam orice sit are Reţeta săptămânii sau chiar Reţeta zilei. De exemplu, UrbanLifestyle.ro, situl editurii de cărţi de bucate cu acelaşi nume, propune reţeta zilei pornind în general de la evenimente petrecute în istorie în acea zi: de ziua naţională a Greciei, reţeta de Tzatziki; în ziua în care Turkmenistanul a sărbătorit 17 ani de la cucerirea independenţei, reţeta de Plov din această ţară. De fapt, specificul cărţilor editurii este de a prezenta bucătăria diferitelor popoare – că tot ne "globalizăm": bucătăria arabă, argentiniană, chineză, evreiască, indiană, thailandeză… Nu lipseşte de pe sit forumul de discuţii între pasionaţii de gătit, şi de asemenea Mixerul de ingrediente: bifezi ingredientele cu care ai vrea să găteşti, şi afli reţetele care conţin acele ingrediente. Dacă alimentele preferate ale celor din familie sau ale musafirilor sunt cartofii şi ciupercile, poţi afla ce să le mai găteşti deosebit pornind de la acestea. Spor la (găsit şi) gătit şi poftă bună!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *