(Iarăşi despre) VladStudio.com


Cu subiectivitate revin asupra acestui sit, VladStudio.com, despre care am scris de mai multe ori, uneori accidental, alteori mai pe îndelete. Pentru cei care nu au mai auzit de acest sit, foarte pe scurt e vorba de situl lui Vlad Gerasimov, un artist rus – de doar 27 de ani – care se exprimă în spaţiu digital. Ceea ce l-a făcut faimos au fost în primul rând tapeturile/wallpaperele create de el. Majoritatea au o dimensiune copilărească fără ca aceasta să însemne o execuţie puerilă. Dar Vlad mai este cunoscut şi pentru interfeţele profesioniste concepute pentru numeroase programe şi pentru alte realizări la limita între artă şi design… electronic. Dacă astăzi scriu despre sit – cu regretul că nu am făcut-o zilele trecute – este să vă semnalez că până mâine, 31 octombrie, aveţi ocazia să deveniţi membru pe viaţă al sitului pentru doar 20usd. Acesta e preţul în mod obişnuit pentru înscrierea pe un an de zile, dar cu ocazia Halloween-ului Vlad a decis să aplice acest preţ pentru o înscriere valabilă atâta timp cât va exista situl.

img52 img54

Am văzut oferta de mai multe zile şi după câteva ezitări astăzi am făcut plata, devenind membru pe viaţă. Probabil vă întrebaţi de ce? La urma urmelor wallpaperele lui Vlad sunt disponibile şi gratuit (şi nici nu mă dau banii afară din casă). Motivele au fost două: plata este şi un semn de recunoaştere (şi sprijin) pentru rusul ale cărui lucrări le urmăresc de mai bine de trei ani; şi în plus am acum acces la ele la rezoluţie mare şi calitate foarte bună (fără "amprentă", watermark). De mult timp mă bate gândul să realizez nişte postere în casă cu unele imagini ale lui… acum am acces la surse la rezoluţie mare. Membrii pot de asemenea să descarce tapeturile toate într-o arhivă, pe dimensiuni (sâc, sâc).

Bun. Să zicem că nu vă interesează să deveniţi membru sau că pur şi simplu citiţi articolul după ce oferta a expirat (sunt sigur că se repetă de Crăciun, Paşti şi alte sărbători religioase şi nereligioase). Situl VladStudio.com tot merită atenţia Dvs şi am să vă expun pe scurt de ce (de fapt dacă ne citiţi de mai mulţi ani mă voi repeta în parte):

1. Tapeturi originale. Vlad stăpâneşte Photoshop-ul la nivel de artă. Pornind de la o pagină goală sau uneori de la o fotografie poate să genereze nişte imagini absolut senzaţionale. Aş fi putut să pun mai jos nişte tapeturi dar ar fi fost mici şi nu aţi fi apreciat detaliul. Aşa că am pus trei detalii din trei tapeturi care mie îmi plac mult (e o crimă însă să aleg care îmi plac mai mult… alegerea e deci destul de aleatoare). Fiecare wallpaper îl găsiţi la dimensiuni de la 800×600 la 1600×1200. Membrii au acces la dimensiuni mai mari (până la 2560×1600), plus la variante pentru monitor dual. Evident aceste imagini sunt mai puţin compactate, deci au o calitate mai bună.

img55 img56 img57

2. Dacă vă întrebaţi cum reuşeşte Vlad să scoată aşa imagini superbe… aruncaţi un ochii la tutorialele lui. Unele dintre wallpapere au prezentată… întreaga "geneza". Desigur sunt paşii mari, dar Vlad are acel simţ de a indica acţiunile mai importante, cu detaliile necesare (parametrii efectelor) pentru ca repetând să obţii ceva asemănător. Din nou membrii sunt avantajaţi: ei pot să descarce fişierul PSD, unde au layer-ele pentru un studiu mai bun.

img58 img59 img60

3. Dacă vă plac imaginile, unele dintre ele pot fi folosite ca felicitări virtuale. Desigur, sunt zeci de situri cu felicitări electronice… dar nici unul nu are imagini realizate de Vlad. (Apropo de "realizate de Vlad"… dacă aţi vizitat situl phpBB aţi sesizat probabil că foloseşte în header tapeturile lui Vlad.)

img61

4. (Şi din nou dacă) Dacă vă plac mult-mult-mult tapeturile lui Vlad de ce să nu lăsaţi un mic program, numit Companion, să vă schimbe tapetul periodic? Se alimentează de pe VladStudio.com luând tot ce e nou. Programul stă în systray şi vă spune când a apărut un tapet nou, dându-vă opţiunea "instalării" lui. E un program gratuit – avantajul membrilor e că programul va folosi pentru ei imaginile fără watermark şi la o calitate mai bună. Apropo de programe, vă amintiţi de Chameleon Clock, oferit gratuit de GAOTD luna aceasta? Vlad oferă pentru acel program – comercial! – diverse fundaluri cu ceas.

img62

5. Un proiect nou al lui Vlad este Sibierian Wooden Houses. Sunt imagini frumoase – gândiţi-vă la lucrăturile din lemn maramureşene; doar că între arta maramureşană şi cea siberiană nu prea există multe lucruri în comun. Toate imaginile sunt de asemenea disponibile ca tapeturi. Vezi a doua captură de la începutul articolului.

6. Situl este disponibil şi în limba română (VladStudio.com/ro/home/), chiar dacă nu în totalitate. De fapt este disponibil în mai multe limbi printre care şi româna. Na… că la şapte nu ştiu cum să fac să ajung. Nu am să forţez. Al şaptelea motiv îl veţi găsi poate Dvs vizitând situl recomandat. Şi nu uitaţi, până nu se face noiembrie puteţi deveni membru pe viaţă al acestui sit.

img63


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,25 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Skandalouz spune:

    Nu stiam ca ati mai scris insa si eu folosesc acasa wallpaper-urile lui. Mie imi plac cel mai mult cele abstracte sau cele copilaroase 😀 .

  2. Raimi spune:

    Am observat ca Vlad are niste creatii aparte si super faine. Apropo de acel ceas cameleon, mi-am descarcat cateva fundaluri pentru desktop care pot deveni si screensarver, iar acum am unul dintre ele f. fain cu un pom verde care la stanga tulpinii are afisat ziua, iar in dreapta ora si minutul care mi se schimba in timp real.
    Si pe mine m-au cam cucerit creatiile lui Vlad.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *