Clipuri YouTube tăiate în felii


Titlul poate induce uşor în eroare. Sigur cunoaşteţi situaţia: aţi vizionaţi într-un clip video pe YouTube.com o fază tare amuzantă pe care aţi recomandat-o prietenilor, răspunsul acestora fiind mai mult negativ: clipul video a fost prea lung, nu le-a mers bine conexiunea, au pierdut numai timpul pentru un moment foarte scurt, în fine mai multă supărare decât bucurie le-aţi făcut. Sau un alt exemplu: aţi găsit o compilaţie cu goluri din poziţii neobişnuite, însă dvs. doriţi să vizionaţi şi să daţi mai departe doar golul marcat de fotbalistul preferat. Ce faceţi? De fiecare dată urmăriţi întreg clipul? Vă notaţi secţiunea de timp şi pierdeţi apoi bileţelul? În astfel de împrejurări vă pot fi de folos două site-uri specializate pe tăierea unor clipuri video în bucăţi.

Splicd.com este un site redus la minimum necesar, punctele deranjante şi derutante fiind date de căsuţele cu reclame. Dacă aveţi la îndemână adresa url a clipului de pe YouTube, îl introduceţi în caseta afişată, indicaţi timpii în minute şi secunde (de pornire şi oprire) şi apăsaţi butonul Continue. Viteza de execuţie a fost în testele efectuate de mine, chiar şi cu filmuleţele de peste 40 de minute, foarte mulţumitoare. Pagina cu rezultatul oferă pe de o parte clipul pornind de la faza şi durata cerută iar pe de altă parte pune la dispoziţie mai multe elemente de socializare, adică linkul nou creat (de ex. http://splicd.com/P2NLQGrbf5U/1467/2156) poate fi trimis prin email unui cunoscut sau introdus în pagina personală (codul este afişat ca cod embed).

image001

Tubechop.com oferă o variantă mai avansată, propunând şi un mic motor de căutare a unui clip video de pe YouTube cu ajutorul unor cuvinte cheie. Desigur că dacă aveţi linkul îl puteţi introduce direct în căsuţa de căutare. Odată găsit clipul indicat, aveţi posibilitatea să marcaţi timpii de pornire şi oprire într-un mod mult mai elegant ca în site-ul anterior. Cu ajutorul a câte unei bare din dreapta şi din stânga reduceţi durata clipului până la momentul dorit, apoi alegeţi chop it (Google Translate îmi indică pentru chop ca traducere verbul a toca deci comanda ar fi ceva de genul toacă). Şi de data aceasta viteza a fost mai mult decât mulţumitoare, rezultatul fiind din nou un alt link (de genul http://www.tubechop.com/watch/1345) şi un cod pentru embed. Dacă siteul precedent prezenta reclame text, Tubechop.com recurge la reclame cu imagini, ceea ce pe mine m-a deranjat mai mult şi i-a luat puţin din simplitate.

image002

O observaţie la final: Ambele site-uri nu oferă nici un fel de prezentare a lor, ceea ce e puţin dubios, însă funcţionalitatea lor compensează această lacună.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *