Mushroom Age: aventuri prin istorie


Nu ne este clar la începutul jocului Mushroom Age pentru ce poartă acest nume. Întreaga aventură, care ne poartă prin diferite perioade din timp, ne va conduce spre elucidarea acestui mister. Personajul nostru este o anume Vera, care își caută logodnicul la laboratorul la care lucrează acesta. Întâlnirea cu un profesor pe nume Einbock nu îi oferă răspunsuri, ci o conduce la a rezolva diverse sarcini, găsind în final telefonul mobil al lui Tom. Numai că acesta nu este deloc ceea ce pare, ci… o mașină de călătorit în timp. Astfel Vera ajunge să călătorească în viitor, în anul 3008 d.C., apoi în vremea lui Nostradamus, în Jurasic… Peste tot are de rezolvat diferite sarcini încredințate de cei cu care se întâlnește, inclusiv un dinozaur cu care reușește să se înțeleagă.

image  image

Aceste sarcini presupun rezolvarea unei game largi de mini-jocuri: găsirea unor obiecte ascunse, identificabile după forma lor; găsirea unui anumit număr de obiecte împrăștiate în decor; aflarea unei parole prin intermediul jocului Spânzurătoarea; repararea unui aparat printr-un joc gen Pipes Mania… Dar avem și misiuni care seamănă mai mult cu cele din viața reală: să găsim ceva cu care să îl trezim pe profesor din leșin, să facem focul sau pur și simplu… să ne dăm seama ce trebuie să facem mai departe! Dacă un obiect sclipește, atunci înseamnă că trebuie să facem ceva cu el. Beneficiem și de hint-uri, dând click pe semnul de întrebare, și trebuie apoi să așteptăm până se umple din nou ca să mai avem un alt hint.

image image image

Sunt 23 de capitole în joc, și se pare că, dacă jocul Azada de exemplu poate fi terminat într-o zi, acesta ia cam trei zile. Ca și grafică nu este foarte strălucit, personajele par mai degrabă decupate și mișcarea lor sau a obiectelor presupune mutarea pur și simplu a imaginii. Dar altfel avem un joc captivant, cu noutăți și surprize la fiecare pas, așa că veți fi poate tentați să petreceți trei zile cu el! La început cel puțin nu este foarte complicat sau provocator pentru mințile noastre, dar se pare că mini-jocurile, și probabil și acțiunea în sine, devin tot mai grele pe parcurs. Dialogurile, atât scrise cât și vorbite, cu personajele întâlnite dau culoare poveștii jocului, dar putem și să sărim peste ele – importantă este misiunea pe care o avem de îndeplinit, care este scurtă, nu avem prea mult de citit :). Să nu părăsiți jocul înainte de terminarea unui capitol – doar atunci se salvează ce ați făcut până atunci, dacă nu, trebuie să reluați de la început capitolul. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    Dacă vă blocaţi, vedeţi această pagină pentru indicaţii. Sunt destul de amănunţite.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *