PowerPoint: pagini web şi… stil


Folosiţi des prezentări PowerPoint? Se poate atunci să fi avut uneori nevoie să demonstraţi anumite lucruri şi online. Atunci aţi părăsit PowerPoint, aţi mers în navigator, arătat ce era de arătat, după care v-aţi întors la prezentare. De ce să nu rămâi în prezentare şi să prezinţi şi ce ai de prezentat online? Poate e un clip YouTube, o pagină web, un joc flash… orice ar fi, de ce să nu prezinţi chiar din PowerPoint? Ştiu, ştiu… pentru că nu se poate. Nativ nu, dar cu ajutorul unui plugin/add-on dorinţa devine realitate. LiveWeb, care merge de la PowerPoint 97 la PowerPoint 2007, va permite inserarea de pagini web într-un slide, după cum vedeţi demonstrativ mai jos.

img105

Instalarea diferă în funcţie de versiunea ce o aveţi. Pentru MS Office 2007 mergeţi la Options (ex: ALT, F, I), alegeţi Add-Ins, la Manage alegeţi PowerPoint Add-ins, click pe Go, iar de acolo Add New, alegând fişierul LiveWeb.ppam pe care anterior l-aţi salvat la o locaţie cunoscută. După ce aţi instalat pluginul veţi găsi în tabul/fila Insert o nouă secţiune (vezi captura de mai jos) cu două butoane: Web Page şi Edit Page property. Paginile web vor apărea prin intermediul unui mini-navigator, fără meniuri sau altceva, ceea ce înseamnă că dacă aţi dat click într-o pagină nu puteţi ajunge înapoi cu click pe vreun buton Back (dar puteţi da click dreapta pe pagina web pentru meniul contextual).

Via DigitalInspiration mi-am amintit şi de un alt plugin pentru PowerPoint care permite o navigare mult mai "şmecheră" între slide-uri. Problema e că la mine nu a mers (pluginul rămâne inactiv datorită unei erori la lansare), astfel că nu pot pune capturi sau vorbi din proprie experienţă despre el. În pagina pluginului pptPlex – dezvoltat de/în Laboratoarele Microsoft – veţi găsi însă câteva clipuri demonstrative. Unul îl includ mai jos. Mi-ar fi plăcut să văd cu proprii ochi cum poţi naviga dinamic şi "intra" în adâncimea unui slide. Arată bine, cu stil! Poate la Dvs va funcţiona.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Andrei D. spune:

    …good point, PowerPoint! 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *