Viruşi? Nu mulţumesc!


Am scris în trecut articolele Devirusare online (nov 2006) şi E virusat sau nu? Află online (aprilie 2007). Primul articol oferă alternative dacă sunteţi la un calculator (evident conectat la internet) la care antivirusul folosit nu vi se pare de încredere: de regulă cu un ActiveX din Internet Explorer acţionează ca un scaner la cerere (on demand) per calculator. Al doilea articol evidenţia o soluţie online tot la cerere (on demand – adică nu detecţie automată ci cerere explicită) pentru un anume fişier pe care nu îl accesează situl local ci îl încărcaţi Dvs (upload). Un astfel de instrument este şi situl NoVirusThanks.org. Puteţi încărca un fişier de maxim 20MB iar el va fi analizat cu diverşi antiviruşi: Avira AntiVir, ClamAV, F-PROT, Kaspersky, BitDefender, Panda… ca să citez câţiva.

img2

La final veţi avea un raport detaliat despre fişier: dacă e virusat cu ce virus anume. De asemenea se oferă rezultatele per antivirus (vezi coloana a doua de mai sus). Frumos este că ţi se oferă un link spre pagina cu rezultate. Aceasta înseamnă că dacă cineva ţi-a trimis un fişier virusat îl poţi verifica cu situl dar şi trimite expeditorului link spre pagina cu rezultatele scanării: "na ce fişier mi-ai trimis!"

Am aflat despre acest sit de pe MakeUseOf.com, care mai indică alternative la acest sit: VirScan, Virus Scan, NanoScan, VirusTotal.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *