Servicii online pentru capturi de situri


Dacă în situl Dvs aveţi un (mini)director de situri, poate siturile favorite, s-ar putea să vă doriţi să însoţiţi legăturile de nişte capturi ale respectivelor situri. Desigur, puteţi crea manual aceste capturi, dar sunt două limitări: 1) e ceva de muncă dacă directorul Dvs conţine câteva zeci, ce să mai spunem dacă sunt sute de linkuri; 2) peste o lună capturile s-ar putea să nu mai fie valabile (situl şi-a schimbat designul de exemplu… sau de la o imagine centrală de vară e acum aliniat vizual toamnei…). Tocmai de aceea sunt multe, foarte multe servicii care se oferă să facă gratuit captura, mai mult, permiţând o generare a lor automată. La sursa imaginii vom scrie ceva de genul adresa sitului de capturi + (ca parametrii) situl ce se doreşte "capturat", dimensiunile capturii, eventual cheia pentru API.

img11 img12

Ieri eram decis să scriu astăzi despre Thumbizy. L-am testat şi mergea rapid şi bine. Astăzi însă, vedeţi în prima captură, dă rateuri. Am încercat să văd o captură pentru CNet.ro şi când am văzut imaginea rezultată am îngheţat: a fost hackuit situl CNet.ro sau ce e cu acea imagine? – m-am întrebat. De fapt orice adresă am dat mi-a returnat aceeaşi imagine. S-ar putea să fie un bug temporar, dar oricum incidentul ascunde o lecţie clară: toate siturile care se laudă că oferă thumbnail-uri la situri fără să anunţe ceva limite… sunt la început (sau irealiste şi atunci le paşte deja sfârşitul). Orice sit serios care vrea să ofere capturi indică nişte limite pentru simplul fapt că generarea capturilor nu e un proces floare-la-ureche. Presupune încărcarea respectivei pagini (un număr de secunde) şi executarea capturii (alte secunde). Necesită deci timp şi consum de procesor, pe lângă cel de spaţiu (să subliniem că unele servicii de capturi oferă şi dimensiuni gen 800×600). Inevitabil consumul de resurse cere bani. De aceea, sfatul meu, pentru o chestiune serioasă nu vă bazaţi niciodată pe situri ce nu au condiţii clare. Pentru proiecte personale puteţi folosi cu succes şi planuri gratuite, dar de la situri care dau dovadă de seriozitate având şi planuri comerciale.

img14 img13

Mi-am amintit din fericire de articolul recent 10 Free Website Thumbnail Generation Services. Iată în continuare pe scurt serviciile. Vă invit să vizitaţi pagina tocmai referită pentru mai multe detalii, dar în special siturile vizate în listă pentru că fiecare are mult mai multe lucruri specifice. Unul de exemplu oferă script PHP pentru cache. Apoi planurile comerciale diferă desigur radical de la caz la caz.

 • SnapCasa – 300.000 de cereri de capturi pe lună, gratuit
 • ShrinkTheWeb – 250.000 de cereri de capturi pe lună, gratuit
 • WebSnapr – cu text de reclamă la serviciu
 • Thumbalizr – la fel
 • iWEBTOOL Thumbnails – thumbnail-urile duc la situl care le generează, nu la situl după care sunt generate
 • artViper Website Thumbnails – se cere link către situl serviciului
 • Thmbnl – 1.000 afişări pe lună
 • Girafa – 2.000 afişări pe lună
 • MyThumbnail – încă fără limite
 • şi varianta de a avea propriul serviciu de acest gen pe propriul sit.

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. jürgen.toth spune:

  Eu am mai folosit din cand in cand „magarusul” de (click) aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *