SQLBackupAndFTP


Aşa îi spune programului, aşa i-am spus şi articolului. Nu am sărit eu spaţii. SQLBackupAndFTP este un program gratuit, cu unele limite, care are şi o versiune comercială pentru nişte facilităţi suplimentare. Să o luăm însă cu începutul. Programul este util acelora care doresc să îşi creeze manual backup la baze de date de pe servere SQL (de la SQL Server 2000 la SQL Server 2008, a nu se confunda cu MySQL). În acest moment – versiunea 1.1 – nu poate să facă copii de siguranţă la distanţă (remote backups), ceea ce înseamnă că programul trebuie să ruleze pe calculatorul cu serverul SQL. Autorii promit că versiunile următoare vor rezolva această limitare.

img3

Programul, după cum vedeţi din captura de mai sus, e simplu de folosit: se defineşte conexiunea şi locaţia de salvare a datelor (local sau în reţea, respectiv prin FTP pe un server), se stabilesc notificările (opţional) şi eventual se programează sarcina. Aici programul are o nouă limitare: doar două sarcini programate. Cine cumpără programul poate face oricâte programări de backup. Nu am testat acest program în primul rând pentru că folosesc MySQL… dar m-am gândit să îl semnalez pentru cei care ar putea avea nevoie de el. (O comparaţie între versiuni găsiţi aici.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Shumi spune:

    Dar voi cum faceţi backup la baza de date a site-ului? (pe langa faptul ca teoretic si firma de hosting isi tine backupul ei). Eu imi downloadez zilnic baza de date din cpanel-backups. Voi aveţi o metodă mai simplă?

  2. radu.capan spune:

    SQLyog Professional. Programul poate defini el task in Task Scheduler.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *