Ghid de utilizare PocketPC (partea II)


Extragerea unui fişier .cab dintr-un fişier .exe (pentru cei care vor să aibă în permanenţă fişierul .cab pe pda, sau care nu au PC)

De reţinut că, fişierele .exe pot fi utilizate numai împreună cu PC-ul. Prima variantă: Uneori, cei care dezvoltă aplicaţia/jocul care vreţi să îl instalaţi oferă spre descărcare pe sit-ul lor varianta .cab. A doua variantă: Pe desktop-ul PC-ului, redenumiţi fişierul .exe în .zip şi extrageţi-l. Cu puţin noroc veţi avea unul sau mai multe fişiere cu extensia .cab şi eventual cu substring-ul "ARM" sau "XSCALE" în denumire. Acesta/acestea sunt fişierele care le vreţi.

A treia variantă: Dacă nu puteţi dezarhiva fişierul .exe cum am menţionat la varianta 2, atunci rulaţi-l pe PC. Dacă ActiveSync este instalat, programul va pune fişierele CAB într-un director specific, de cele mai multe ori în C:’Program Files’Microsoft ActiveSync’xdirectory (numele jocului/aplicaţiei). Există cazuri în care fişierele CAB sunt amplasate în altă parte în C:’Program Files’… sau în :’Documents and Settings’username’Local Settings’Temp. Apoi, poate a-ţi vrea să aruncaţi o privire după noile directoare acolo sau /şi să daţi o căutare după extensie *.cab.

Cum să instalezi un program folosind un fişier .cab

Una dintre cele mai abordate metode de a instala o aplicaţie pe Pocket PC este printr-un fişier .cab. "Ce este un fişier .cab"? Un fişier cabinet (CAB) este un fişier compresat ce conţine toate item-urile necesare pentru instalarea unui program pe Pocket PC. Fişierele .cab sunt extreme de portabile pentru că nu aveţi nevoie de activesync pentru a instala un program pe PPC. Atâta timp cât fişierul .cab este pe device, puteţi instala oricând doriţi.

Ca un mic exemplu, vom instala o aplicaţie care să schimbe modul de vizualizare al bateriei folosind metoda de instalare prin .cab. Pentru a putea "purcede" spre instalare, trebuie să vedeţi cum arată un fişier .cab. Mai jos, puteţi vedea o imagine a unui fişier .cab pe un PC (iconiţa arată aşa pentru că este instalat winrar pe PC). Este fişierul care se numeşte batt.arm:

img15

Pasul 1: Primul pas e să copii fişierul .cab pe Pocket PC. Dacă aveţi un card reader, puteţi să copiaţi pe card şi apoi să îl introduceţi în Pocket PC. Dacă descărcaţi simplu fişierul .cab de pe internet puteţi să îl luaţi aşa. Oricum, pentru "sănătatea" tutorial-ului, vom copia fişierul prin Activesync. Aşa că deschideţi Activesync pe PC.

img16

şi daţi click pe butonul Explore (trebuie să aveţi PPC-ul conectat la PC).

img17

Pasul 2: Ar trebui să vedeţi acum o fereastră de Explorer care are listat conţinutul folderului "My Documents".

img18

Pasul 3: Drag & drop fişierul .cab de pe desktop (sau unde îl aveţi) către Pocket PC.

img19

Pasul 4: Mergeţi în Pocket PC şi găsiţi scurtătura către File Explorer (Start/Programs/File Explorer):

img20

Pasul 5: Navigaţi către folderul "My Documents" şi veţi vedea fişierul batt.arm.

img21

Pasul 6: Apăsaţi pe fişierul .cab o singură dată şi se va instala!

Concluzie

Fişierele .cab sunt mereu eficiente. Mulţi le folosesc în cazuri de hard-reset accidental (restaurarea setărilor din fabrică a telefonului). Utilizatorii de Mac sunt dependenţi de aceste .cab-uri pentru că nu există activesync pentru Mac. Şi în sfârşit, ce spuneţi de acele programe care dă erori în timpul instalărilor? Folosiţi aceste fişiere .cab – mereu funcţionează!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *