TunesBag.com: Un alt „depozit” de muzică


După dezamăgirea trăită cu ocazia închiderii serviciului Ezmo despre care am avut o părere foarte bună prezentându-l în februarie nu am mai folosit timp îndelungat un astfel de serviciu de stocare şi redare online de formate audio. Având ceva timp la dispoziţie şi urmând sfatul unui cunoscut care mi-a acordat o invitaţie mi-am călcat pe inimă şi astfel am ajuns să testez o aplicaţie după acelaşi model în speranţa că aceasta va rezista însă mai mult pe piaţă decât Ezmo.

img34

tunesBag.com permite încărcarea fişierelor audio pe serverul lor astfel încât colecţia personală de muzică poate fi accesată de la orice calculator. Trei aspecte diferenţiază această aplicaţie faţă de altele: a) nu oricine o poate folosi, accesul este posibil doar pe baza unor invitaţii (fiecare membru nou are 10 invitaţii la dispoziţie), b) limita generală de stocare este de 5 GB, pentru fiecare fişier în parte 50 MB şi c) posibilitatea (re)descărcării conţinutului audio (prin intermediul programului executabil pus la dispoziţie, cu funcţia Restore). Aplicaţia suportă fişiere MP3 (atenţie: doar pe cele libere de protecţie DRM), care pot fi încărcate pe server în patru moduri diferite: mai multe fişiere concomitent direct prin browser, playlist-uri Winamp sau iTunes prin intermediul unui client-desktop pus la dispoziţie exclusiv utilizatorilor Windows, prin indicarea adreselor web a fişierelor deja disponibile pe net şi o ultimă variantă foarte elegantă: prin email, la adresa membru@incoming.tunesBag.com. Colecţia de muzică va fi depozitată într-o bibliotecă proprie, de unde va putea fi accesată printr-un player direct în site sau într-o nouă fereastră stil Popup. Playlist-urile pot fi ascultate (nu descărcate) şi de către prieteni şi cunoscuţi. Player-ul afişat în josul paginii este încă într-o fază incipientă de dezvoltare, fiind însă suportate funcţiile elementare.

img35

Meniul de administrare şi utilizare este foarte intuitiv, cu un mic minus: Mi-a luat minute bune până am dat de butonul Logout, bine ascuns sub meniul Hi numemembru. Ca orice site Web 2.0 care se respectă, TunesBag.com cooperează cu site-uri de socializare ca Facebook, Twitter, Last.fm sau MyStrands. Playlist-urile pot fi integrate şi în blogurile personale găzduite pe Blogger.

img36

Celor care doresc să primească o invitaţie din cele 9 pe care le mai am libere pentru serviciul tunesBag.com le recomand să posteze un comentariu, specificând însă în mod explicit faptul că într-adevăr doresc o invitaţie. În ordinea postării comentariilor voi trimite invitaţiile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

14 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Jurgen, mi-ai retinut atentia! Vreau si eu o invitatie. Si drept multumire cateva dintre invitatiile pe care voi putea eu sa le dau mai apoi, ca membru, am sa le folosesc pentru unii dintre cei care vor cere mai jos.

 2. rares ichim spune:

  tunesBag.com- as vrea o invitatie daca se poate. Cu multumiri.
  NB: Am gasit un site cu ,,ringtonuri,, si as dori sa-l fac cunoscut. Situl se gaseste la adresa: http://www.zedge.net

 3. Doru Constantin spune:

  Interesant. Vreau si eu o invitatie. Multumesc.

 4. Florin Grozea spune:

  Vreau o invitaţie, mulţumesc!

 5. banditul spune:

  As dori si eu o invitatie; multumesc anticipat!

 6. Tony Grigore spune:

  Pacat ca melodiile nu se pot descarca. Oricum suntem legati de internet 🙂
  Daca tot e free doresc si eu o invitatie.
  Multumesc mult!

 7. jürgen.toth spune:

  Melodiile incarcate personal se pot redescarca, la fiecare piesa puteti alege din „Actions” acest lucru, deci servicul poate fi folosit ca posibilitate de back-up pentru date audio. Piesele prietenilor nu pot fi descarcate, altfel serviciul ar primi mari probleme de legalitate, sa nu uitam ca este un serviciu european, din Austria.
  Veti primi desigur invitatia.
  Mai raman trei invitatii din partea mea.

 8. GonZo spune:

  As dori si eu o invitatie daca se poate. Multumesc.

 9. Popa Mihail spune:

  Este foarte bine ce ati facut. Mult succes pe mai departe. Daca mai aveti o invitatie, eu nu refuz, dar ramine la preferinta dumneavoastra, daca primesc sau nu.

 10. Emil spune:

  As dori si eu o invitatie, daca mai sunt.
  Multumesc

 11. As dori si eu o invitatie.

  Multumesc anticipat

 12. radu.capan spune:

  Am trimis. Am marea rugaminte pentru toti cei care au cerut invitatii: sa verifice eventual si cosul de spam. Eu am trimis mai multe si pentru moment o singura persoana a raspuns invitatiei.

 13. emil spune:

  Am primit-o, m-am inscris deja. Multumesc.

 14. jürgen.toth spune:

  Pentru cei interesaţi de astfel de servicii amintesc ca alternativă Audiogalaxy: http://www.audiogalaxy.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *