AVI Trimmer: Bun pentru tăieturi


Când ai nevoie de o foarfecă degeaba ai un ciocan, nu? Sau Adobe Photoshop. Programul AVI Trimmer (descărcare) este excelent atunci când… ai nevoie de el. Şi dacă lucraţi des cu fişiere video, caz concret AVI, atunci acest program gratuit poate fi de mare folos. Eu îl folosesc frecvent pentru a selecta părţi dintr-un fişier mai mare înainte de publicarea pe YouTube, unde ai o limită de 10 minute, vrei nu vrei. Ştie să facă decuparea unei secvenţe fără pierderea calităţii şi fără recodarea respectivei bucăţi. De la sfârşit de octombrie are interfaţa în limba română, astfel că poate să fie folosit de un public mai larg. Ultima oară am avut nevoie de el într-un alt context. Am vrut să mă uit la un film pe DVD player. Am vrut să îl inscripţionez dar era de 760MB şi eu aveam doar un CD de 700MB. Mi-am încercat norocul: am tăiat genericul de final şi rezultatul a fost suficient să încapă pe CD. În plus titrarea a rămas utilă, eu tăind "coada".

img58

Cât despre utilizare, e banală. Încărcaţi fişierul unde scrie Fisier sursa. Indicaţi apoi bucata unde să fie salvată, la Fisier destinatie. Acum mai rămâne să definiţi bucata. Puteţi să scrieţi manual momentul de început şi momentul de sfârşit (oră, minut, secundă, milisecundă) sau, mai simplu, daţi click pe cele două steguleţe pentru a marca începutul şi sfârşitul. Şi acum mai vine o parte bună: aţi marcat o bucată? Daţi click pe Adaugă şi mai puteţi adăuga noi bucăţi! Ce înseamnă aceasta? Că dacă aveţi un material cu reclame vă puteţi defini "secţiunile" fără reclame şi scăpa de reclame! Şi aplicaţii se mai pot imagina. AVI Trimmer îşi face cu succes treaba (când apăsaţi pe Start), chiar dacă altceva nu ştie să facă. Oferă şi previzualizare (dacă aveţi codecurile necesare… dar tăierea merge şi fără previzualizare/codecuri) şi are şi un detector de scene despre care sincer nu m-am preocupat să înţeleg cum funcţionează.

Reţineţi: pe viitor dacă aveţi de tăiat o bucată sau mai multe dintr-un AVI, fără pierderea calităţii şi recodare, chiar dacă aveţi editoare video mai complexe dar ce iau mult până se lansează, folosiţi AVI Trimmer.

Atenţie: la instalare debifaţi WMP Trimmer Plugin – e shareware şi vă permite să faceţi decupările chiar din Windows Media Player. Minunat, dar costă, aşa că mai bine defibaţi (dacă nu doriţi să îl testaţi/folosiţi). AVI Trimmer este însă gratuit şi se pare că aşa va rămâne (firma producătoare are programe comerciale ce includ funcţiunile acestui freeware, care ar putea fi deci conservat aşa spre incitare spre cumpărarea versiunii pro).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. -Hawkeye- spune:

  Un program foarte bun, mai putin cand vine vorba de fisiere HD.

 2. uhavetoknow spune:

  Thanks , useful post 🙂 .

 3. John spune:

  Am nevoie si eu sa pot face decupari sau adaugiri intr-un clip sau chiar film.
  Imi place sa filmez ori ce si, de multe ori e necesar sa tai si sa adauog daca vreau sa fac un film bun.
  Cu peliculele de lung metraj pe care le developam singur ma descurcam mai bine insa cu CD-urile fara programe pe care sa le stiu si sa le cunosc nu ma descurc.
  E cineva ce ar putea sa-mi de-a solutii de prelucrare-studio? Cineva care a lucrat intr-un studio si a mai facut asa ceva.
  Toata stima

 4. moroshan spune:

  John, iak ma alatur si io k sa strigam impreuna cn apasa: somebody heeeeeeeeereeeeeeeeeeeeeee ?! Help meeeeeee, plsssssssssssss 😉
  PS: Programelul prezentat aici e superbun, msssssss Dle. Capan 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *