Poştă electronică de la Zoho


Pentru cei care nu ştiu, Zoho.com este una dintre cele mai promiţătoare şi complexe proiecte online, ce reprezintă o concurenţă serioasă pentru Google, Microsoft… Dacă nu aţi mai auzit de Zoho probabil vă miraţi. Dar acesta e adevărul. La capitolul aplicaţii online Google e muuuult în spate la ce oferă Zoho: ca paletă de aplicaţii dar şi ca facilităţi per aplicaţie. Aplicaţiile pentru documente sau pentru prezentări de la Zoho sunt mult superioare celor oferite de Google. Între Google şi Zoho există însă o bună colaborare: cu ajutorul Google Zoho a oferit pentru prima oară un editor de texte online care să funcţioneze şi offline (apoi a venit şi opţiunea în Google Docs); tot împreună cu Google, Zoho a oferit primul webclient de email cu funcţionare şi offline (iar noi aşteptăm de luni de zile aşa ceva la GMail). Astăzi nu doresc să mă opresc la serviciile tip Office de la Zoho ci la webaplicaţia lor pentru email. Cred că e necunoscută şi tocmai de aceea ar merita o prezentare.

img54

Pe scurt e vorba de adrese de email @zoho.com dar se poate şi cu domeniul propriu cu pachete business. Adresele de email sunt gratuite şi nelimitate ca şi capacitate. Interfaţa web este îngrijită, fără reclame (!). Cumva îmbină stilul Yahoo! Mail cu curăţenia şi simplitatea de la GMail. Dar complet fără reclame! Un minus ar fi că pentru moment merge perfect doar cu Firefox şi Internet Explorer. În Chrome merge bine până când ajungi la setări (desigur, acolo umbli mai rar, aşa că accidental poţi lansa IE pentru aşa ceva).

Acum o lună – aşa-i că sunt defazat? – au venit cu o serie de noutăţi deosebite:

 • acces POP3 (da, adresele pot fi citite cu clienţi desktop gen Outlook Express)
 • acces offline (evident folosind Google Gears)
 • adresă de expediţie configurabilă (dacă ai şi o adresă să zicem nelutzu@gmail.com poţi configurasă poţi trimite de pe acea adresă de email dar din contul Zoho)
 • webaplicaţia de email de la Zoho poate fi configurată ca aplicaţia implicită pentru email în navigator cu o linie de JavaScript

Emailurile din contul Zoho pot fi grupate pe foldere dar şi cu ajutorul etichetelor. Poţi deschide un email într-o fereastră nouă sau într-un tab în aceeaşi pagină (tab al navigatorului). Nu ştiu cât de performant e filtrul antispam, dar au aşa ceva. Permite importarea datelor de contact (address book) prin format CSV, în care ştie să exporte şi Google şi Yahoo şi cam orice client online sau offline de email. Nu au uitat nici de reguli: îţi poţi defini reguli (filtre) complexe pentru a-ţi cataloga de la primire emailurile (pe foldere sau eticheta sau alte operaţiuni). E drept că nu am folosit un cont Zoho săptămâni întregi ca să vă spun cum merge, dar se mişcă bine şi nu mi-au sărit în ochi lucruri pe care să le reproşez (nu are interfaţă în română, dar nu e o problemă aşa de mare).

img55

După mine adresele Zoho sunt o alternativă interesantă. Măcar ca un cont secundar pentru diverse operaţiuni pe web. Atenţie: puteţi să testaţi imediat serviciul Zoho pentru email identificându-vă cu contul Google sau Yahoo existent (vedeţi captura de mai jos).

img56


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. George spune:

  Inca sunteti si mai in urma… Urmaresc http://www.cnet.ro, si nu am gasit referiri, daca vine vorba de Zoho, la versiunea 3 a Zoho Creator, care are imbunatatiri foarte mari fata de versiunea 2 (la care v-ati referit anul trecut), cuprinzand si un Marketplace pentru aplicatii in Zoho Creator.

  Apoi, pun pariu ca nu ati accesat macar personal.zoho.com …

 2. radu.capan spune:

  Da, suntem in urma cu Zoho pentru ca nu folosim constant acele servicii. Nu, nu ati castigat pariul cu personal.zoho.com. Cred ca Zoho ar merita o acoperire mai mare aici…

 3. uhavetoknow spune:

  Thanks, mi-am facut cont iar acum urmeaza sa ma obisnuiesc cat de cat cu el si functiile care le ofera Zoho.com.

 4. oana spune:

  Rog sa ma ajutati si pe mine cum setez sa imi ramana in memorie adresa de email si sa nu fie necesar sa o scriu de fiecare data cand trimit email.
  Astept cu interes raspuns din partea celor stiutori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *