Tot felul de (liste de) pluginuri pentru WordPress


După cum am promis continui cu semnalarea unor articole recente de interes pentru cei care folosesc WordPress. Şi voi începe cu un articol de astăzi, oferit de Hongkiat: 35 Tips Tricks To Manage And Handle Multi-Author Blogs. Ştiu că mulţi folosesc blogurile individual (adică un singur autor), iar unii chiar aşa definesc (???) blogurile: ca ceva individual. În fapt mie ceea ce îmi place mult la WordPress este că permite lucrul în echipă. Şi ştiu că sunt multe bloguri cu multipli autori – iar aceştia vor fi încântaţi de acest articol care propune tot felul de soluţii (pluginuri în special) pentru uşurarea muncii/coordonării/redactării… De exemplu WP nativ nu poate avea mai mulţi autori la acelaşi articol! Sau un sistem de notificare pentru schiţe (drafturi). Unul dintre pluginurile permise permite schimbare de notiţe pe/prin dashboard sau menţinerea unei liste de-făcut (to-do). În fine, tot felul de bunătăţi!

img71

Alte liste de pluginuri pe care aş dori să vi le semnalez sunt:

Din primul articol aş evidenţia pluginul PollDaddy (semnalam aici când WordPress a cumpărat PollDaddy). Cel de-al doilea articol nu indică pluginuri ci secvenţe de cod – este deci destinat celor care ştiu să umble prin fişierele (temei cel puţin) PHP. Unele sugestii vor deveni depăşite o dată cu venirea versiunii 2.7, aşteptată luna aceasta. În fine, din cel de-al treilea articol mi s-au părut utile pluginurile Page Management Dropdown şi tags4page. Desigur, aceste pluginuri sunt utile celor care au mai multe pagini sau mai des actualizate. Dacă singurele pagini ale Dvs sunt Despre şi Contact, nu veţi avea prea mare interes în respectivul articol.

La final aş dori să remarc lansarea unui forum dedicat WordPress-ului. Nu un forum în limba română… ceea ce la urma urmelor nu e rău pentru că fiind în limba engleză şansa să fie "populat" cu membri pricepuţi e mai mare. Îl găsiţi la WPforums.com – o adresă uşor de reţinut. Mai ales dacă vă gândiţi că e lansat de WPhacks.com – un alt sit binecunoscut şi pomenit de noi în săptămânile trecute. Observaţie: WPforums este evident neoficial. Forumul oficial se găseşte pe WordPress.org.

img72


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *