WordPress Helper


Titlul ne spune că este vorba de ceva ce are legătură cu platforma WordPress, însă link-urile pe care vi le propun duc spre o extensie Firefox: WordPress Helper, alternativ aici de pe site-ul autorului. Într-adevăr este vorba de un supliment Firefox care permite utilizatorilor WP să acceseze în mod direct şi rapid diferite site-uri şi tutoriale de pe pagina web originală a platformei. După instalarea extensiei veţi observa jos în bara de navigare un nou simbol, o iconiţă WP şi nişte cifre. Dacă pe iconiţă este un punctişor verde, atunci site-ul pe care tocmai navigaţi este realizat cu WP şi foloseşte ultima versiune WP, dacă iconiţa afişează o "pată" roşie atunci este vorba de o versiune mai veche care necesită actualizarea la noua versiune, aceasta fiind indicată în stânga iconiţei, în paranteză data apariţiei.

image001 image002

Cu un click pe versiune ajungeţi la pagina de download WP. Să revenim la iconiţă, cu click dreapta se deschide o nouă fereastră în care puteţi seta anumite opţiuni ca de ex. marcarea şi căutarea unei noţiuni în directoarele WP sau cu Google, stabilirea unor profiluri ale site-urilor dvs. realizate în WP, crearea unor prescurtări (shortcut-uri) sau aprobarea de notificări automate la apariţia unei noi versiuni WP. Dacă daţi click stânga pe iconiţă: puteţi alege şi seta între profilurile indicate anterior, puteţi accesa panourile de control (Dashboard) ale site-urile dvs. mai uşor şi mai rapid pentru scrierea unui articol sau aprobarea unui comentariu.

image003

Suplimentar dacă sunteţi pe un site realizat cu WP cu click dreapta pe desktop va fi afişat meniul contextual în cadrul căruia opţiunea WordPress Helper vă conduce spre o mulţime de site-uri legate de WP. Cu ajutorul funcţiei Editor’s Choice puteţi introduce link-urile dvs. favorite, de ex. spre site-uri cu tutoriale, teme şi pluginuri. După un timp de acomodare cu funcţionalităţile sale, suplimentul îşi îndeplineşte cu succes misiunea uşurând munca de căutare în cadrul siturilor tot mai numeroase despre WP. Din păcate capturile sunt în limba germană, eu folosind Firefox în această limbă, însă legăturile indicate mai sus duc spre situri în limba engleză, cu instrucţiunile şi capturile de rigoare. Şi dacă aveţi timp şi săpaţi puţin pe pagina autorului veţi da de unele pluginuri WP foarte interesante şi folositoare.

img64


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *