Calculatorul din Windows 7 în Vista


Conform Microsoft se pare că vom putea folosi Windows 7 cândva din 2009 (ar fi păcat să se grăbească). Încetul cu încetul ne vom putea bucura însă mai rapid de diverse lucruri din Windows 7 şi în Vista sau alte versiuni. Un exemplu este banalul Calculator, îmbunătăţit dramatic în Windows 7. DailyGyan a reuşit să îl extragă şi merge şi sub Vista (şi doar sub Vista), oferind în articolul lui şi paşii necesari dacă doriţi să înlocuiţi de tot Calculatorul din Vista. Nu e însă obligatoriu: funcţionează ca aplicaţie de sine stătătoare, nimic de instalat, doar de descărcat de aici.

Recunosc că eu până acum nu am folosit Calculatorul decât pentru calcule aritmetice obişnuite, în ultima vreme mai ales pentru a-i verifica fiicei noastre din clasa a IV-a calculele de la teme – ca să nu mai stau eu să le refac pe toate. Aşadar abia acum am văzut şi în versiunea de pe computerul meu modul Scientific, cu posibilităţile de a calcula sinus, cosinus, tangentă, de a lucra în hexa sau în binar şi alte facilităţi – să nu uit de ele pe când vor avea copiii noştri de făcut astfel de operaţii.

img73

Bineînţeles, şi versiunea din Windows 7 are modul Scientific, dar mai are şi alte funcţii deosebite. Operaţiile în alte baze decât cea zecimală sunt puse separat în modul Programmer. De asemenea, modul Statistics este mult mai complex, dar aici eu nu prea ştiu cum se foloseşte, aşa că nu vă pot spune mai multe. Noutăţile nu sunt legate însă doar de modurile de lucru, ci şi de câteva opţiuni (la Options) pe care le avem. Putem de exemplu, la Date Calculation, să calculăm cu precizie vârsta noastră: în ani, luni şi zile, sau numai în zile. Putem afla deci diferenţa între două date sau putem adăuga sau scădea la o anumită dată o perioadă (9 luni la data…). În Templates, avem patru facilităţi, între care acelea de a calcula consumul de benzină sau de a estima ipoteca – poate au mai mare relevanţă la americani. Mai avem apoi opţiunea Unit conversion, de unde vă dau câteva exemple de convertiri: aria, din metri pătraţi în hectare; puterea, din kilowaţi în cai putere; presiunea, din atmosfere în milimetri coloană de mercur…

img74

Şi am lăsat pentru sfârşit o facilitate care mi-a plăcut mult de tot: aceea că memorează calculele făcute, afişând, pe ecranul mai mare decât la alte versiuni, o listă prin care te poţi plimba cu săgeata sus şi jos. În plus, în cazul unor calcule mai complexe, cu adunări, scăderi, înmulţiri, împărţiri, cu paranteze, avem în faţă tot şirul de operaţii, nu doar ultimul număr sau ultimul rezultat parţial. Putem să şi edităm, dacă am greşit vreun număr, nu trebuie rescris tot şirul de numere şi semne. Va fi mult mai uşor de acum să îi verific fetiţei acest gen de calcule 🙂 .

Probabil urmează acum alte aplicaţii din Windows 7 să fie extrase şi făcute disponibile pentru Vista. Probabil…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *