QuarkXPress 6: Prevenirea pierderii datelor


Uneori pot apărea erori în timp ce se lucrează în programul QuarkXPress. În cele mai multe cazuri, programul se blochează sau pot apărea tot felul de mesaje, cum ar fi: imposibilitatea deschiderii fişierului sau informaţia că documentul respectiv nu este format .QXD – QuarkXPress (imaginea 1).

img75

În continuare, vom prezenta mai multe modalităţi de evitare a situaţiilor prezentate mai sus:

– salvarea documentului mai des: din taste: Ctrl S – pe platforma Microsoft Windows şi Command S pe Macintosh, sau din meniul de sus: File – Save.

– activarea "Auto Backup" (copie de rezervă automată): din meniu: Edit – Preferences şi apare rubrica în care se selectează "Save" (imaginea 2). Se bifează opţiunea "Auto Backup" şi se reglează câte fişiere să fie create în funcţie de numărul salvărilor efectuate. În imaginea 2 se vor crea cinci documente aferente ultimelor cinci salvări ale fişierului în lucru.

img76

Activarea "Auto Save" este recomandată în cazul în care se lucrează cu un fişier mic (maxim 10-15 MB). Această opţiune salvează automat documentul la un interval de minute setat de utilizator (în imaginea 2 – la fiecare 5 minute se salvează automat).

– testarea documentele generate ca "Backup". Se poate întâmpla să conţină erori chiar şi fişierele de siguranţă. În imaginea 3, "fisier.qxd" este documentul original, iar "fisier1, fisier2, fisier3, fisier4, fisier5.qxd" au fost generate automat conform setărilor din imaginea 2.

img77

– la terminarea unei părţi mai importante din lucrare, este indicată listarea la imprimantă a acesteia, deoarece în cazul pierderii fişierului, să se poată reface mai rapid, după modelul imprimat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *