QuarkXPress 6: Recuperarea conţinutului documentelor cu probleme


Când apar erori într-un document .QXD care încă se mai deschide în program, atunci este recomandată crearea un nou fişier din meniul de sus: File – New, ori din taste: Ctrl N în Microsoft Windows sau Command N în Apple Machintosh. Setările trebuie să fie exact la fel ca cele din documentul cu erori: dimensiunile paginii, coloanele, marginile etc. Pentru aceasta se poate consulta, în fişierul cu probleme, rubrica "Layout Properties" din meniul de sus: Layout – Layout Properties.

Pe urmă, după deschiderea fişierului cu erori, se dă comanda pentru fiecare document în parte, din meniul de sus: View – Thumbnails (imaginea 1); şi apoi, o singură dată, din meniu: Window – Tile Vertically, pentru aranjarea automată a ambelor lucrări, astfel încât să fie vizualizate în paralel (imaginea 2).

img85

Se selectează cu mouse-ul paginile ce trebuiesc mutate din cadrul fişierului cu erori, se ţine apăsat pe prima pagină de la începutul fragmentului mutat (imaginea 3), se trage şi apoi se lasă în noul document din stânga, exact când apare semnul cu săgeată spre dreapta, de pe prima pagină (imaginea 4).

img87

Se salvează noul document (imaginea 5), se verifică (închide şi redeschide în QuarkXPress), rezultând astfel salvarea conţinutului fişierului cu erori şi continuarea lucrării, fără a pierde timp şi date importante.

img86


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *