DigitalClipFactory: slideshow-uri în format WMV


Iată un program simplu şi uşor de folosit pentru a face din fotografiile noastre sau din alte imagini pe care am dori să le prezentăm un slideshow "animat" cu efecte de zoom in sau zoom out pe imagini, pe un fundal sonor la alegere. Este vorba despre programul olandez gratuit DigitalClipFactory. Load images ne permite să încărcăm – marcându-le pe toate odată, dacă sunt în acelaşi director – imaginile pe care dorim să le prezentăm, în formatele JPG şi GIF. Load music ne permite să încărcăm şi o melodie pe care o dorim în fundalul prezentării, în formatele WAV, MP3 şi WMA. Acum putem să ne "jucăm" cu diferitele setări pe imagini – la fiecare imagine în parte.

img1

Dând click pe o imagine din bandă, putem seta pentru ea cât timp să stea pe ecran şi cât să fie timpul de tranziţie la următoarea imagine. Dând încă o dată click pe imagine, de data aceasta pe varianta mai mare a ei (deci nu din bandă), putem să reglăm efectele de tranziţie în imagine. Efectele implicite sunt două: se porneşte de la un cadru mai mic, trecând apoi spre prezentarea imaginii întregi; sau se porneşte de la imaginea întreagă pentru a se concentra apoi pe un detaliu. Noi vom putea alege dacă să se înceapă de la cadrul mic sau de la cel mare – sau poate dorim ca ambele cadre să fie mici, pentru un efect de deplasare de-a lungul unei poteci, de exemplu (vezi mai sus). Putem alege de asemenea cât de mic să fie cadrul mic, până la 53,1%, şi de asemenea, în funcţie de detaliul pe care dorim să îl scoatem în evidenţă, poziţia lui, fie mutându-l cu mouse-ul fie reglând din cursoarele corespunzătoare.

Atenţie: dacă este prea mic cadrul, tranziţia în imagine va fi mai rapidă şi mai sacadată, aşa că va trebui să vedem mărimea ideală sau poate să mărim durata şederii imaginii pe ecran, pentru o tranziţie lină. Din păcate, Preview-ul nu ne permite să vedem decât imaginile, nu se aude şi muzica de fundal; aceasta o putem auzi doar în varianta finală, după ce am dat Build final movie, în format WMV. Nu vă temeţi, dacă muzica e mai lungă, că se va termina brusc – la final programul reduce treptat sonorul. Există o serie de configuraţii prestabilite pentru produsul final: un profil pentru cei care doresc să îşi publice pe YouTube; varianta Fast dacă doriţi de exemplu un fişier mic de transmis prin email… Dacă doriţi o prezentare cu proiectorul, atunci veţi alege Best quality. Cei mai pretenţioşi şi care se pricep ceva mai mult pot să aleagă manual valori pentru rezoluţie, frame rate, bit rate, key frame şi altele. Nişte clipuri demonstrative găsiţi chiar pe pagina programului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. moroshan spune:

  😉 Saru’ mana stimata doamna Capan…

  De mult am asteptat asa ceva, un program free, cat de cat indamanos (k sa spun asa, ka’n Ardeal) care sa poata inlocui (sper!!!) Wondershare Flash Slidesshow Builder (Giveawayoftheday.com sa traiasca si familia Capan care m-a scos din bezna nestiintei!!!). Multumesc, topai de bucurie, este chiar ceea ce pica la fix intr-o duminica insorita, dupa ce vine omu’ de la biserica 😉 .
  Altfel, n-am fire pe masura pentru a numara bucuriile pe care CNET.ro mi le seamana in suflet, zilnic… Pentru toate acestea, si pentru multe altele, fie ca bunul Dumnezeu sa va lumineze si sa va dea putere pentru a fi alaturi de noi ani buni si fericiti de-acu’ inainte !
  De la Roman/NT, un morosan (pe bune!), cu deosebita consideratie pentru fam. Capan si pentru toti cei de la CNET.
  TOATE CELE BUNE !!!

 2. radu.capan spune:

  Multumim de gandurile bune. Tocmai ne-am intors si noi de la biserica 🙂 . Si ne pregatim sa mai scriem cate ceva pe CNet.ro.

 3. Corneliu spune:

  Adaug si eu multumirile mele in semn de recunostinta pentru eforturile dumneavoastra. Multe am inteles despre lumea asta abstracta citind articole de pe CNet.ro.

 4. Nicu spune:

  Am folosit cu mare placere si interes programul, insa dupa instalarea Windows 7, nu mai pot beneficia de calitatile sale. Inteleg ca este o problema de incompatibilitate. As fi incantat sa primesc o sugestie, multumindu-va anticipat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *