Tastatura ca pian


Ce aţi zice dacă în timp ce scrieţi un text în Word aţi face concomitent şi muzică? De fapt putem spune că textul pe care îl tastaţi devine o melodie. Nu este ceva ce ţine de domeniul SF ci ceva simplu pentru cei care doresc a se juca cu un mic program cu numele KeyBored. De la această adresă puteţi descărca programul ca arhivă zip, după dezarhivare el nu necesită instalare însă cere suport Java, în mod normal găsibil pe mai toate sistemele Windows.

img12

Cu click pe iconiţa KeyBoredRunner porniţi programul, alegeţi un instrument dintre cele peste 120 puse la dispoziţie, daţi Start şi apoi tastaţi cu hărnicie. Între timp puteţi seta şi volumul, dacă doriţi să schimbaţi instrumentul trebuie ca înainte să daţi comanda Stop. Din fişierul readme din directorul programului am înţeles că se pot crea şi prelucra aşa-numite keymaps, însă pe mine nu m-a interesat să îmi bat capul mai mult cu acest program. Folosul său poate sta în umplerea timpului în care se execută un download mai lung sau în impresionarea unui prieten.

Pentru cei cu ambiţii mari într-ale muzicii pe tastatură indic şi primii paşi ai unei binecunoscute melodii rock, pentru Smoke on the water tastaţi pe rând Z C V Z C bV Z C V C Z (combinaţie de taste preluată după site-ul web care mi-a recomandat programul). Sper ca în comentarii să ne fie propuse şi alte melodii.

Nu am avut pornit KeyBored tot timpul necesar scrierii acestui articol. După primele două propoziţii nu mi-a mai plăcut melodia 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Xantes spune:

    Nu mai exista acest program din link-ul postat aici!

  2. jürgen.toth spune:

    Cu o simplă căutare pe Google după „KeyBored” am aflat că este disponibil la linkul următor: http://sourceforge.net/projects/keybored/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *