Ghid de utilizare PocketPC (partea V)


Cum să creaţi un shortcut (scurtătură rapidă la un anumit joc/aplicaţie şi nu numai)

O scurtătură este o iconiţă folosită pentru a reprezenta un document, un director, o aplicaţie sau un joc. Puteţi deschide un fişier sau să lansaţi o aplicaţie apăsând pe iconiţă. Scurtăturile sunt de obicei folositoare deoarece puteţi să le puneţi în meniul de Start sau sub orice subdirector fără să trebuiască să faceţi copie a fişierului în sine. Aceasta salvează spaţiu permiţându-vă să păstraţi o singură copie a unui fişier destul de mare ca mărime, în timp ce plasaţi una sau mai multe scurtături către acel fişier oriunde vă convine.

Uneori un installer nu vă creează scurtături pentru programul/jocul instalat în meniul de Start, iar uneori nu există installer oferit de aplicaţie sau joc. În astfel de cazuri, putem manual să creăm scurtături şi să le plasăm în meniul de Start.

  • Executaţi Explorer-ul de fişiere favorit şi navigaţi către directorul unde aveţi fişierul căruia vreţi să îi faceţi scurtătură.
  • Apăsaţi pe el şi ţineţi apăsat (va apărea alt meniu, "click dreapta") şi selectaţi copy din meniul apărut.
  • Acum mergeţi spre Windows’Start Menu’Programs (tot din Explorer-ul de fişiere), apăsaţi şi ţineţi apăsat pe o zonă "goală" (cel mai indicat, mergeţi in josul listei, si unde vedeţi o porţiune albă, unde s-au terminat fişierele, e bine să apăsaţi acolo), apoi alegeţi opţiunea Paste Shortcut.
  • Apăsaţi şi ţineţi apăsat pe scurtătură, selectaţi opţiunea Rename şi specificaţi un nume care îl doriţi pentru scurtătură

Notă: Comenzile de meniu pot varia în funcţie de Explorer-ul de fişiere care îl folosiţi!

Mutând o scurtătură către un alt director nu cauzează nici o problemă, dar dacă e adăugată de către installer automat (scurtătura), va trebui să ştergeţi scurtătura manual după dezinstalarea programului (scurtătura care aţi mutat-o).

De reţinut:

  • Dacă scurtătura este adăugată în Windows’Start Menu şi nu există spaţiu pentru scurtături adiţionale, va fi ştearsă automat
  • Puteţi crea directoare noi sub Windows’Start Menu’Programs pentru a organiza şi categorisi scurtăturile
  • Dacă lipiţi scurtăturile în Windows’Start Menu’Settings, puteţi să le accesaţi intrând în Start Menu’Settings’System

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *