Google: iPhone şi SketchUp 7


E timpul pentru noi noutăţi de la Google. Şi ca acum o săptămână, impactul practic pentru cei mai mulţi dintre noi este… zero, ceea ce nu înseamnă însă că nu merită de dragul noutăţilor să vedem despre ce este vorba. Şi tot ca acum o săptămână, clipurile video vor spune mai mult decât noi prin text. Pentru început o poveste interesantă: Google şi iPhone. Da, Google are propriul telefon (pardon, platformă pentru telefoane mobile), dar uite că a făcut totuşi un gest judecat de mulţi ca un semn de deschidere: a lansat un produs nou pentru… adversari, adică pentru iPhone. Ar fi putut aştepta până îl finalizează pentru Android, crescându-i acestuia valoarea… dar a ales să se mişte repede cu iPhone, pentru că iPhone are deja o piaţă imensă. Surpriză însă, Apple şi-a cam bătut joc de Google, dându-i peste cap preconizata lansare de vineri (vinerea trecută) pe astăzi (probabil! mai rămâne de văzut).

Dacă aţi urmărit deja clipul aţi prins ideea: deşi pari lumii cam nebun dând comenzi telefonului tău, poate fi foarte practic aşa ceva. Iar identificarea geolocaţiei tale, dincolo de problemele de intimitate, sporeşte aplicabilitatea. Probabil nu mă uit la suficient de multe filme SF, dar aceste noi instrumente puse la dispoziţie de Google continuă să mă uimească şi să mă entuziasmeze.

Şi trecem acum la o altă noutate: astăzi Google a anunţat că produsul SketchUp a ajuns la versiunea 7. Vă amintim că e vorba de un produs disponibil în două versiuni: gratuită şi comercială. Noutăţile le găsiţi prezentate mai pe larg aici. Există din nou şi o introducere video. De fapt două, a doua mai cu umor.

Buuun, foarte bine, impresionant ce vedem. Dar eu mă întreb:

  • când va oferi Google un spaţiu de depozitare fişiere (Google Drive sau cum îi va spune)?
  • când GMail va începe să folosească Gears pentru acces offline?
  • când serviciile diverse vor deveni mai unificate (dincolo de gadgeturi în GMail, de exemplu)?

Sunt doar câteva dintre aşteptările mele ce vin în faţă la comenzi-vocale-la-iPhone sau exerciţii de arhitectură şi design cu SketchUp. Cândva Google îşi lua angajamentul că pune capăt extinderii pe orizontală pentru a merge în profunzime, optând în locul noutăţilor pentru perfecţionarea produselor existente. Se cam aşterne praful pe această promisiune…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *