DeskAngel: face multe…


DeskAngel nu este genul de program care să placă prea mult începătorilor. Nu are o interfaţă grafică, adică o fereastră măcar de setări: aplicaţia stă în systray şi de acolo avem unicul meniu cu diverse opţiuni. În plus pentru configurări mai fine trebuie umblat în settings.ini – nu că ar fi scris în chineză, dar clar nu e cea mai atrăgătoare metodă de a lucra cu o aplicaţie. Impresia mea este că DeskAngel e genul de programe "l-am făcut pentru mine, dacă place şi altcuiva bine, dacă nu, asta e". Deci… asta e. Programul oferă totuşi o serie de facilităţi care îl fac atrăgător şi simplu de folosit de către cei cu o medie experienţă cu calculatorul. Este de fapt o "extensie" pentru Windows, îmbunătăţind tot felul de lucruri, de regulă legate de managementul şi manipularea ferestrelor.

img17

Lista cu ce face acest program e lungă (vedeţi eventual fişierul readme) iar eu nu mă voi opri decât asupra unor facilităţi. Nu toate merg pe orice sistem de operare (unele sunt specifice Windows 2000). Să mai spunem că dacă modificaţi în settings.ini s-ar putea să fie nevoie să reporniţi programul pentru ca modificările să aibă efect. A! Şi să mai spunem că programul se descarcă ca arhivă, nimic de instalat doar de lansat, iar consumul de memorie este rezonabil. OK. Acum să vedem ce face programul:

– permite efectul de "strângere" (roll-up) a ferestrelor: un dublu click şi fereastra se reduce la bara de titlu;
– click dreapta pe bara de titlu o "înţepeneşte" mereu deasupra; un nou click dreapta anulează această stare specială;
– F6 poate simula apăsarea tastei Win – lucru pe care îl vor aprecia cei care au tastaturi fără această tastă (da, există… sunt martor);
– click pe butonul din mijloc al mouse-ului (sau unde nu există simultan pe ambele butoane) maximizează sau aduce la dimensiunea anterioară o fereastră;
– ştie să facă screenshot-uri (capturi de ecran) pentru o porţiune indicată de Dvs, rezultatul fiind pus în clipboard sau salvat ca fişier (umblaţi în fişierul ini pentru detalii)

Nu toate facilităţile mi-au funcţionat, dar cele care au mers mi s-au părut suficiente pentru a ţine pe calculator acest program (mai ales că nu umblă în regiştri, nu cere instalare, deci ce pierzi? 200KB spaţiu cât ocupă DeskAngel?). Trei facilităţi îmi sunt chiar utile aşa că s-ar putea să aibă viaţă lungă şi utilizare deasă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *