Editări audio şi de imagini


Vă amintiţi că sâmbătă am vorbit despre Pixlr? Spuneam că sunt multe instrumente de acest gen, iar un indicator este lista Mashable: 20 Great Online Image Editors. Majoritatea – dacă nu toate – sunt fie gratuite, fie au şi versiuni gratuite. Multe sunt simpliste, dar conţinând operaţiunile pe care 99% dintre noi le folosim 99% din timp. Nu bat o aplicaţie desktop, dar pot fi utile când nu ai una la îndemână (eh, cât de des se întâmplă aşa ceva?). Bătrânul IrfanView doar că nu suportă layere, dar în rest îmi oferă toate prelucrările de bază de care am nevoie (crop, resize, sharpen…). Oricum, revenind la Mashable: dacă sunteţi în căutarea unui editor online pentru imagini vedeţi lista cu pricina. Veţi găsi nume mari şi nume mici, precum şi unele webaplicaţii specializate.

img36

Majoritatea sunt realizate cu flash şi, interesant, se lansează mai rapid decât de exemplu GIMP – punct câştigat pentru ele. Dacă sunteţi fan al aplicaţiilor desktop, atunci avem din nou recomandări. Recent Hongkiat a publicat o listă nouă de programe pe care eu în nici un caz nu le-aş numi Adobe Photoshop Alternatives, dar aceasta e opinia mea. Lista nouă completează o listă mai veche, astfel că în total acum sunt 25 de "alternative": 11 Free Adobe Photoshop Alternatives şi Photoshop Alternatives: Another 14 Free Image Manipulation Tools. Am regăsit câteva aplicaţii ce au fost prezentate pe CNet.ro, gen simpaticul Photoscape (aiaiai, acum văd că articolul are peste 10.000 de afişări – uh, ce hit), dar şi nume noi. Cele mai bune aplicaţii sunt cele din primul articol.

În fine, să nu ne limităm la imagini ci să trecem şi la sunet. Vă recomand ceva tot de la Hongkiat şi tot recent: 25 Free Digital Audio Editors You Should Know. Aici am găsit din nou vechi prieteni (precum Audacity) dar şi multe programe de care personal nu am habar. Din cele 25 hai să le citez pe primele… să zicem 10: Audacity, Power Sound Editor, Mp3DirectCut, Music Editor Free, Wavosaur, Traverso DAW, Ardour, Rosegarden, Hydrogen şi WavePad Sound Editor (nu toate sunt pentru Windows). Sper că în aceste trei liste veţi găsi ceva interesant pentru Dvs.

img37


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *