Yahoo: BrowserPlus, YUI ş.a.


Se duce o luptă acerbă pentru ştergerea – pe cât posibil – a graniţei dintre aplicaţii online şi aplicaţii desktop. Mozilla a început cu Prism, dar acum încearcă să ofere în Firefox ceva mecanisme care să combine modul online cu cel offline. Google s-a implicat de asemenea cu al său Chrome, văzut ca un fel de bază pentru webaplicaţii folosibile cât mai natural (adică cu aromă de aplicaţie desktop), iar după unii fiind vorba chiar de baza unui sistem de operare online. O altă direcţie o dă Yahoo! cu BrowserPlus. E vorba de un set de instrumente care să depăşească limitările actuale ale webaplicaţiilor. Trebuie instalat un mic plugin după care puteţi vedea câteva demonstraţii. De astăzi Yahoo! a decis să facă din acest proiect unul open source. Detalii în următorul material video.

De mai multe săptămâni îmi tot stă pe creier faptul că scriem cam rar despre Yahoo! Mai precis mă gândeam la librăria YUI, despre care am auzit atâtea lucruri bune dar nu am testat-o niciodată. Sper să găsesc timpul. Şi de asemenea îmi imput faptul că nu am reuşit până acum să semnalez ceva: că există un blog Yahoo! pentru România. Îmi permit de acolo să fac niscaiva copy & paste. E vorba de nişte prezentări (slideshow-uri), prima în română (fiind a lui Bobby Voicu) iar a doua în engleză, care ne atrag atenţia asupra universului pe care Yahoo! îl deschide webdeveloperilor.

Eu folosesc de multă vreme Yahoo! Pipes, pentru care am făcut şi un videotutorial (şi ceva mai găsiţi aici şi aici); am testat BOSS dar mi-am prins urechile (nici nu am avut prea mare răbdare); nu am folosit niciodată API-ul Flickr… şi niciodată YUI. Temă de casă: studiază mai mult aceste produse Yahoo!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *