Alabama Smith vrea să scape din Pompei


Fiind cel mai bun student la arheologie, Alabama Smith este trimis de Universitate în Napoli, unde află despre existenţa unei amulete ce permite călătoria în timp. Astfel el ajunge să exploreze Pompeiul de astăzi, alături de frumoasa fiică a profesorului Alexander Fairchild. Această primă parte a jocului Alabama Smith in the escape from the Pompeii ne poartă prin încăperi, subterane şi alte locuri misterioase, în fiecare dintre ele având de îndeplinit mai multe sarcini.

img73 img74

Unele dintre ele sunt de tipul find hidden objects, dar jocul seamănă mai mult cu o aventură de tip quest, deoarece îndeplinirea sarcinilor presupune găsirea de obiecte pe care să luăm în inventarul nostru şi să le folosim apoi în diverse contexte. În plus, scenele în care se desfăşoară acţiunea sunt mai "naturale", nici pe departe atât de haotice, cu zeci de obiecte care nu au ce căuta acolo, ca în obişnuitele jocuri cu hidden objects. Sarcinile nu ne spun acţiunea imediată pe care o avem de realizat, ci sunt mai complexe: dacă ni se spune să pornim computerul, trebuie să ne dăm noi seama de ce nu merge şi ce trebuie să facem; dacă ni se spune să aflăm codul de pe o plăcuţă metalică, trebuie să ne gândim noi cam de ce obiecte am avea nevoie pentru aceasta. Şi o sarcină odată încheiată poate conduce la indicarea alteia noi.

img75 img76 img77

Când trecem cu cursorul deasupra la anumite obiecte sau când dăm click pe ele, primim informaţii utile de ţinut minte. De asemenea, cursorul se face verde atunci când într-un anumit loc avem de făcut vreo acţiune. Avem şi hint-uri "reîncărcabile", care ne arată printr-un cerc asupra cărei zone ar trebui să ne concentrăm atenţia. După ce am găsit împreună cu Smith amuleta, se pare că preluăm rolul fiicei profesorului Fairchild, în călătoriile ei prin timp pentru a-l salva pe tânăr înainte de a erupe Muntele Vezuviu. Deşi nu există animaţie şi interacţiunea cu personajele este destul de redusă, prin acţiunea lui jocul are toate şansele să vă pasioneze! Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *