CasualCollective.com: atenţie la timp!


Acest sit pur şi simplu nu poate fi recomandat lunea. Ar fi sinucidere curată şi aţi risca să fiţi daţi afară de la serviciu. Vineri însă mai merge. Vin două zile libere în care – dacă vă vor prinde jocurile – veţi putea sta cu orele. Eu la unul dintre jocuri sunt deja la nivelul 40 şi cred că am pierdut de două ori mai multe minute deja. Văleu! Dar cum aş putea să scriu fără să testez "puţin" 😉 ? Vă îndrept deci atenţia spre situl CasualCollective.com, unde găsiţi doar câteva jocuri… ceea ce nu ar trebui să vă înşele. Sunt jocuri "drăgălaşe" precum Attack of the Buggles (în care trebuie să mânuiţi o… celulă? evitând să explodeze) sau Buggle Stars (un joc de sărit şi cules steluţe… ce devine rapid dificil).

img66 img69 img68

Ei, dar în spatele sitului se află inventatorii celebrului Desktop Tower Defence. Aşa că era de aşteptat că vom găsi diverse jocuri de… lupte. Mi s-a părut interesant Desktop Armada (captura de mai sus, dreapta), care se desfăşoară tot pe un desktop dar cu nave. Trebuie să citiţi regulile dar, la fel de important, să aveţi şi un partener. Din fericire situl e destul de vizitat aşa că sunt mari şanse să nimeriţi pe cineva online împotriva căruia să luptaţi. Eu la primul joc am luat bătaie, dar la al doilea am reuşit să înving 🙂 . OK. Adevărata specializare sunt în TD-urile, normal. Şi avem aici Desktop TD (ajuns la versiunea 1.9 când scriu eu articolul) şi Flash Element TD (aici am trecut de nivelul 40). Şi mai sunt cred câteva jocuri, două-trei… dar nimic nu captivează mai mult ca TD-urile. Vă puteţi petrece pe acest sit o zi întreagă. Atenţie: nu răspundem de timpul pierdut…

img65 img70

PS: Legat de cele două TD-uri. Ca orice joc din această familie, e vorba de a face faţă unor invazii prin amplasarea unor turnuri/turele/trăgătoare… cum doriţi să le spuneţi. În varianta Desktop TD sunt patru nivele de dificultate (excelent, vă puteţi face încălzirea pe nivelul de începători). La nivelul normal am sesizat că valurile vin şi din stânga şi de sus, ceea ce mă face să presupun că la nivele mai dificile vin şi din alte direcţii, poate chiar din toate patru. Cât priveşte Flash Element TD, aici avem de asemenea valuri de atacatori diferiţi, din nou tunuri, upgrade-uri, dar şi „soluri” de cumpărat. Aici jocul e mai nuanţat (vocile… comice) şi tot felul de elemente neaşteptate, precum inamicii ce se fac transparenţi. Dacă în prima variantă trebuie să nu scapi un număr de duşmani, în cea de a doua ai cinci elemente ce trebuie protejate. Ele sunt la capătul drumului şi, din fericire, nu se pierd odată cu capturarea. Atacatorii vor încerca să facă drumul înapoi cu ele, pentru a le „scoate”. O şansă suplimentară să îi faceţi una cu pământul, dar fiecare avans al elementelor (nişte bile colorate) e grav, făcând mai uşoară eliminarea lor. Maaare atenţie deci.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *