Ingrediente pentru designuri web


Poate vă aflaţi în situaţia mea, fără prea mare talent la design. Într-o vreme când începeam un sit trebuia să îi concep şi designul (niciodată nu am apelat la template-uri, dar evident m-am inspirat de ici de colo). De când folosesc WordPress am pe tavă mii de template-uri – dar şi aşa investesc în general 1-2 zile pentru a adapta designul dorinţelor mele şi pentru a-l individualiza, pentru a-l scoate puţin în evidenţă, pentru a-l "îndepărta" de originalul folosit. Vă povesteam anul trecut despre temele WordPress, dând exemplul sitului BRU.ro, unde între tema originală şi cea finală e o diferenţă destul de mare… zic eu. Mai schimbi o culoare, mai pui alte imagini şi tema poate arăta mult diferită. Măcar atâta demnitate după ce ai folosit un template (chiar şi legal) 🙂 .

img79

De mare, mare, mare ajutor sunt puţinele colecţii de elemente grafice gratuite pentru webdesign. Nu, nu mă refer la galerii de săgeţi, buline (bullets), divider-e sau mai ştiu eu ce. Prin primii ani ai internetului găseai tone de pagini cu astfel de imagini, 99% gif-uri animate. Mă refer la elemente de design elegante, care să te ajute să îţi scoţi situl în evidenţă. WebResourceDepot a publicat săptămâna aceasta un articol foarte util: 30+ High Quality And Free Vector Object Sets To Beautify Your Designs. Titlul spune totul: sunt peste 30 de seturi de obiecte, cele mai diferite. Unele te pot ajuta la antet (header), altele pentru fundal sau logo… Nu eşti scutit de imaginaţie, ci doar de talentul de a crea aceste ingrediente. Îţi rămâne sarcina combinării lor.

img80

Şi acum un exemplu concret – chiar dacă nu cel mai strălucit. Am lucrat săptămâna aceasta la un nou sit, un sit catolic, nimic tehnic (pentru unii însemnând "nimic interesant"). În WordPress. Am ales o temă. O temă simpluţă. Ţinând cont că situl cu pricina colectează idei, mi-a convenit o temă tip notes… dar era chiar prea simplă. Vroiam nişte elemente de culoare. Adică tocmai ceva ca în "pachetele" indicate de WebResourceDepot. Dar ceea ce doream am găsit pe WeFunction – Stunning Free Character Pack: Free Illustrations for any use. E vorba de o arhivă zip cu un personaj în şapte poziţii. Cele şapte poziţii sunt astfel alese încât să fie utile în diverse contexte comune în webdesign. Fişierele sunt în format EPS ceea ce îţi permite "întinderea" lor după plac. M-am folosit de acest pachet şi după mine noul sit a prins parcă (mai multă) viaţă. Mă rog… părerea mea… dar sunt sigur că aţi prins ideea. Succes în decoarea propriilor designuri web!

img81


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *