FeedDemon se pregăteşte de 2.8


La începutul acestui an anunţam că FeedDemon a devenit gratuit. Am adoptat imediat programul, dar nu după mult timp l-am abandonat. Când s-a rezolvat problema ce înţepenea procesorul la 100% am revenit la FeedDemon şi sunt foarte mulţumit. E lansat non-stop şi îl consult de câteva ori într-o oră. Dar de la 2.7 pare a fi îngheţat? Nu, nu e aşa. Se lucrează la versiunea 2.8, pe care eu o folosesc deja de mai multe săptămâni. Desigur, ca orice beta, folosirea presupune un risc. Dispuşi? Atunci vedeţi această pagină unde sunteţi ţinut la curent cu noile versiuni, precum şi cu ce facilităţi au fost adăugate sau ce probleme au fost rezolvate. Chiar astăzi a apărut Beta 3a, pe care nu am ajuns încă să îl instalez, folosind acum Beta 3.

img102

Cea mai mare noutate adusă de versiunea 2.8 este introducerea tagurilor. Le folosim mai peste tot aşa că era de aşteptat să apară şi la FeedDemon. Sunt apoi diverse alte modificări, mai mici sau mai mari. Unele ţin de optimizare, astfel că FeedDemon se laudă că merge mai bine (nu pot spune că am constatat îmbunătăţiri radicale), altele de aspect. S-a încercat o simplificare, reducându-se din "butoane", dar… e spaţiu de multă confuzie. Şi intervenţiile arată că mulţi au fost derutaţi. Eu de exemplu (stupid me) cam o săptămână nu am putut să îmi şterg din clip-urile (clippings) create pentru că a dispărut butonul cu x pentru ştergere.

img103

Partea bună este că puteţi oricând refacere acţiunile pe care le folosiţi mai des. Mergeţi în Tools, Options, Reading şi click pe Icons. Veţi putea de acolo marca acţiunile favorite. Apoi e important să nu uitaţi de combinaţiile de taste. Eu m-am obişnuit de exemplu să apăs C pentru Clipping, putând adăuga imediat un material într-un folder. Apoi S, de la Send, vă arată un meniu ce vă permite rapid trimiterea prin email sau copierea unui articol, ori adăugarea în Delicios (şi alte acţiuni). Dacă mergeţi în Tools, Keyboard Shortcuts, la tabul Newspaper, vă veţi putea configura tastele după cum doriţi. Cu E puteţi deschide articolul în navigatorul implicit sau cu T într-un tab în FeedDemon. Dar puteţi să redefiniţi şi să folosiţi T de exemplu pentru adăugarea de taguri.

Ca o notă de final: am găsit din întâmplare că se lucrează pentru traducerea în limba română a interfeţei pentru FeedDemon 2.8. La această adresă veţi găsi fişierul necesar, dar şi traducerile pentru alte zeci de programe. Felicitări lui Alexandru Bogdan Munteanu care se ocupă de întreţinerea lor. Dacă folosiţi Screamer Radio sau FileZilla sau EssentialPIM şi kitul nu vine cu traducerea, căutaţi-o la adresa tocmai indicată.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *