BS: Album lansat pe imeem


imeem.com e o altă reţea media în care utilizatorii interacţionează între ei publicând materiale şi comentându-le sau dându-le note. Nu am folosit vreodată acest sit, dar îşi are cu siguranţă faima lui şi publicul nu e tocmai mic (25 de milioane de vizitatori pe lună, conform unor surse, şi 65.000 de noi utilizatori se înscriu… zilnic). Situl poate fi în principiu răsfoit liber pentru a vedea imagini, asculta clipuri audio sau video. Doar ca membru însă puteţi accesa playlist-urile şi alte facilităţi (comenta, publica…). Eu am ajuns însă astăzi pe imeem nu pentru a-mi deschide un cont ci după semnalarea pe mai multe bloguri a unui debut interesant: Britney Spears şi-a lansat un album prin imeem! După ce Radio Head a început să îşi distribuie muzica online, fără agenţii intermediare, se înmulţesc parcă tot mai mult experimentele ce folosesc internetul. Iată că această divă – cam apusă, dar e chestie de gusturi – face gestul interesant de a oferi albumul spre audiţie înainte ca el să poată fi cumpărat!

img104

Mă îndoiesc că Britney Spears are prea mulţi fani pe aici, dar de dragul noutăţii… tehnologice iată mai jos şi albumul.

PS: Să vedem ce spune cineva din spaţiul muzicii: „De ce lansează marii artişti albumul întâi pe internet pentru ascultare gratuită? Pentru a se promova. Pentru a te face curios. Pentru a câştiga noi ascultători, eventual noi cumpărători ai CD-ului sau al albumului în format mp3. După ce am ascultat noul album Britney vă spun cu mâna pe inimă că mi-l voi cumpăra pentru a-l asculta şi în maşină.” – Florin


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Florin Grozea spune:

    Foarte bun albumul, de altfel.

    Iar Imeem este cel mai popular site de muzică din lume, ca trafic. Mai sus ca Yahoo! Music chiar. Ceea ce spune ceva despre viitorul muzicii gratuite în regim streaming.

  2. radu.capan spune:

    Ei, atunci chiar am sa il ascult :). Si in alta ordine de idei, La multi ani, Florine, chiar daca cu o zi intarziere. Mult succes cu trupa si in toate initiativele web pe care le ai.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *