Treasure Seekers: Visions of Gold


Unele jocuri de tip hidden objects au mai renunțat la grămada de obiecte îngrămădite haotic într-o anumită scenă, și merg mai mult pe logică. Așa începe și jocul Treasure Seekers: Visions of Gold, în care doi frați – o fată și fratele ei mai mic – sunt pe urmele comorii bunicii lor care a fost… pirat. Apar însă mai încolo în joc și scene aglomerate, și nu neapărat mai au sens obiectele care ni se cer să le găsim. Dincolo de aceasta, jocul este o aventură destul de incitantă, și poate fi jucat și de copiii care nu prea știu limba engleză – obiectele pe care trebuie să le găsim ne sunt indicate prin siluete.

Provocarea jocului constă nu numai în faptul că obiectele sunt uneori ascunse parțial în spatele altora, sau aflate în penumbră, sau în alte poziții decât cele indicate de siluete, dar se poate întâmpla și ca mai multe obiecte să fie destul de asemănătoare. Oricum, nu suntem taxați pentru click-uri greșite, și nici nu jucăm contra-timp. În plus, hint-ul se reîncarcă periodic, așa că nu trebuie să ne temem că ne vom bloca vreodată. În fiecare scenă prin care trec copiii – de la camere, pivnițe la adâncurile oceanului – mouse-ul se va transforma în mână deasupra la diferite obiecte; dacă dăm click pe acestea vor apărea siluetele obiectelor pe care trebuie să le găsim – trebuie să le tragem peste cercul corespunzător lor.

În general după ce găsim un grup de obiecte, ni se dezvăluie un obiect pentru o altă „misiune”, dar uneori putem căuta și în paralel obiecte din mai multe grupuri. Unele obiecte se găsesc sub vreun dulap, în vreo cutie sau sub marginea covorului – atenție la locurile în care mouse-ul ne arată că ar trebuie să privim mai atenți, deoarece apare un ochi, și în plus și strălucește zona. Uneori avem de căutat mai multe obiecte de același fel – 10 chei sau 20 de șuruburi – în decorul dat, din nou mouse-ul transformându-se în mână când suntem deasupra unui obiect căutat. După cum ne-am cam obișnuit deja la astfel de jocuri, avem și mai multe mini-jocuri, gen puzzle, tangram… nu foarte grele, dar care pot fi și sărite. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *