FreshGenerator.com


Când vine vorba de generatoare online de elemente grafice sunt mereu sceptic. Au fost totuşi unele aplicaţii mai reuşite (două exemple doar). Tot cu un Photoshop te descurci mai bine, nu? Ei, dar să îi dăm şanse şi acestei noi soluţii online: FreshGenerator.com. Pagina de exemple conţine capturi ca cele de mai jos, care arată destul de bine. Subtitlul, easy generate web2.0 graphic components, pare a-şi găsi acoperire dar nu vă aşteptaţi ca de la primele modificări de parametri să obţineţi ceva prea… web 2.0. Şi mai este un motiv pentru a testa măcar această webaplicaţie. Cu puţine cercetări veţi găsi că autorul lui e un român. Bravo pentru iniţiativă şi să sperăm că va prinde.

img139

Aplicaţia nu străluceşte la capitolul design, dar să vedem concret cum se foloseşte. Avem patru secţiuni (să le zicem taburi/file). Din fila Box putem stabili dimensiunile butonului (nu e musai să fie buton, poate fi şi un element, un cadru pentru design), transparenţa, umplerea cu gradient (orizontal sau vertical), margine, culoarea ei, umbră, culoarea ei. Al doilea tab, Corners, ne dă posibilitatea să indicăm ce colţuri sunt rotunjite (patru, orice combinaţie posibilă) şi modul de rotunjire. Butonul poate avea o margine, reglabilă din fila Borders (culoare, transparenţă, grosime). În fine, putem scrie ce text dorim, cu unul dintre fonturile puse la dispoziţie, cu o culoare şi dimensiune specificată de noi.

img140

În curând proiectul îşi permite să adauge noi facilităţi precum: conturi pentru a-ţi putea salva realizările; sau posibilitatea adăugării de imagini în butoane (ex: săgeţi, buline…).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *