NoteFlight: scrie note (sau mai bine muzică)


E frustrant să scrii despre ceva fără să ai competenţa necesară. Dar nu aş fi dorit să sar fără să semnalez acest sit gândindu-mă că pentru un număr – fie el cât de mic – dintre cititorii noştri ar putea fi de interes. Mai exact publicul acestui articol e format din cei pasionaţi de muzică… dar nu (exclusiv) de audiţie, ci (şi) de compoziţie sau interpretare. NoteFlight.com este un sit care din beta privat a ajuns în beta public, e la versiunea 2.1 şi singura veste tristă e că după ce iese din beta ar putea să nu mai rămână gratuit. Sau, mai degrabă, probabil în modul gratuit va oferi nişte facilităţi mai simple, păstrând restul pentru cei dispuşi să plătească. Dar să nu ne facem probleme înainte să fie cazul. Deschideţi-vă un cont şi – dacă sunteţi interesaţi desigur – testaţi-l.

img162

După cum captura de mai sus ne arată, e vorba de un instrument online (o aplicaţie flash) ce permite scrierea (prin copiere sau compuneri originale) de partituri. În propriile cuvinte: NoteFlight "este dedicat reinventării modului în care oamenii creează, pun la comun/distribuie şi folosesc muzică scrisă. Produsul nostru nu doar îmbunătăţeşte programele de muzică existente: el permite muzicii scrise să profite de întreaga putere a webului, aşa cum o ştim astăzi. NoteFlight este o aplicaţie puternică ce permite modificarea, afişarea şi redarea notelor muzicale într-un navigator obişnuit, integrându-le într-o bibliotecă de partituri muzicale în care oricine poate publica, face trimitere sau include."

Nu am să continui prezentarea (da, m-am jucat, am putut adăuga note, schimba instrumente… dar nu mi-a ieşit nimic notabil) ci am să pun direct o piesă mostră, o demonstraţie şi pentru facilitatea de embed oferită de sit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *