Noul val Windows Live e aici!


Scriam în 14 noiembrie despre faptul că noul Windows Live se lasă aşteptat (şi am pus acolo un clip ce explică destul de bine conceptul Microsoft). Uite că după nici o lună ne putem bucura de noua versiune. Am intrat de dimineaţă pe Home.Live.com şi am fost întâmpinat de o nouă "faţă". Surpriză: destul de completă în română! Desigur că mulţi ştiu limba engleză, dar – dacă traducerea e bună – cred că majoritatea preferă "pre limba lor". Ceea ce m-a încântat însă şi mai mult este unificarea serviciilor, pe care de la Google o tot dorim dar nu pare să se întâmple.

img181

Noul Windows Live este mult mai social. Cred că serviciile oferite (pentru fotografii, în curând editare documente, depozitul crescut pentru fişiere, calendarul şi altele) vor acţiona ca un magnet şi numărul utilizatorilor va creşte. Desigur, există atâtea reţele sociale, dar una de la Microsoft are garanţia calităţii şi durabilităţii. Îţi poţi crea o reţea de prieteni şi vei vedea mereu dintr-o privire care prieten ce mai are nou: fie fotografii, notări în jurnal, altele… Există desigur nivele de protecţie pentru informaţii, astfel că anumite date le poţi lăsa vizibile oricui, altele doar celor din reţeaua ta (adică prietenilor).

img182

Nu lipsesc temele, nici cele dinamice, care ţin cont de oră sau/şi de vreme. Prima pagină este configurabilă, putând să alegi care modul să apară şi în care parte. Informaţia este destul de bine structurată, astfel că hăţişul de informaţii şi opţiuni poate fi relativ uşor ţinut sub control. Un bun punct de start este home.live.com/options/. În fine, o mare, mare, mare bucurie este că noul Windows Live vine cu promisul SkyDrive de… 25GB. Dar despre acesta îmi propun să scriu separat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Cristian Diaconu spune:

  Bine zis „destul de completă”. S-ar mai putea adăuga şi „destul de corectă”. Pentru că am Vista şi cu toate astea văd semne de întrebare unde ar trebui să fie nişte Ţ-uri (probabil cu virgulă):

  ****************
  Face?i clic pe un Windows Live ID pentru a face sign in

  Utilizare securitate îmbunătă?ită
  *****************

  Iar „a face sign in” e la fel de corect în română ca „a da ignore” folosit pe forumuri. Mai au de lucrat la traduceri cei de la MS. E punctul slab al filialei româneşti, cel care le strică (tare de tot) imaginea.

 2. dragoshell spune:

  Partea cu „?” în loc de ţ este posibil să ţină de setările regionale pentru programele „non-Unicode” (vezi Control Panel -> Regional Settings -> Advanced), care trebuie bifate şi pentru limba română.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *