SUA are puţine pete albe


Google priveşte înapoi cu mândrie: anul 2008 a fost unul foarte bun pentru serviciul lor Street View. Recenta actualizare a făcut ca pe harta SUA să mai existe doar puţine zone în care Street View să nu fie accesibil. Mi se pare incredibil! Să nu uităm că nu vorbim de o suprafaţă gen România (SUA are 9,8 milioane de km2, pe când România doar 0,3 milioane de km2). Desigur, nu e un efort de ignorat. Vorbim de maşinile (sau de tricicletele) speciale, de cei 1,6GB de informaţii ceruţi de fiecare kilometru de stradă acoperit, de nişte sume fabuloase investite. După cum mai spuneam şi în alte articole, monetizarea urmează să vină. Nu e vorba de un act caritabil din partea Google ci de o afacere pe care o crede profitabilă.

img27

Dar să trecem peste motivaţii şi bani. Ne bucurăm pentru americani dar rămânem cu ochii pe Europa. România continuă să fie prea-prea-prea (am spus prea?) albă, cartografiată parcă în glumă. Dar ştim că Street View pentru Bucureşti este în curs de procesare. Omuleţul portocaliu nu prea are unde să se aşeze în Europa, după cum vedeţi mai jos (porţiunile cu albastru sunt cele unde Street View e accesibil). Să sperăm că la sfârşit de 2009 harta Europei va arăta ca astăzi cea a Statelor Unite! Când şi alte continente vor fi într-o situaţie similară vă daţi seama cât de mult se vor schimba orele de geografie, chiar şi de istorie? Desigur, Street View e pentru moment blocat pe străzi, dar se va depăşi şi această limită cândva.

img28

Bun. Să încheiem cu un embed. Am căutat Catedrala Sf. Familie din Barcelona şi în cele din urmă am găsit-o. Nu arată prea spectaculos de la distanţă, aşa că poate nu e cea mai bună opţiune, dar găsiţi mai multe aici. Trageţi cu mouse-ul în diverse direcţii în imaginea de mai jos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *