Aviary e acum în beta public


Am primit săptămâna trecută un email de la Aviary în care eram anunţat că etapa de beta privat s-a încheiat. Dacă nu aţi testat până acum această webaplicaţie pentru că nimeni nu v-a dat o invitaţie o puteţi face acum, în beta public. Aviary.com oferă un set de aplicaţii flash legate de imagini. Pentru moment accesibile sunt Peacock (filter editor), Phoenix (image editor) şi Toucan (color manager), activă fiind şi aplicaţia Raven (vector editor) iar în lucru Talon (screen capture). Aviary merge însă serios pe modelul comercial, sperând să atragă clienţi care să plătească nu mai puţin de 10usd pe lună. Uau… Dar ştiu că sunt încrezători. Să ne gândim doar că mai celebrul Picnik solicită doar 25usd pe an.

image

Pe ce mizează Aviary? Pe faptul că oferă nu o aplicaţie ci o suită. Personal nu sunt impresionat de ce oferă de exemplul editorul de imagini chiar şi cu acest clip care ar vrea să rupă gura.

Aplicaţia care chiar mi se pare interesantă este Peacock. Utilitatea practică mi se pare limitată, dar ideea în sine e interesantă. Sper captura de mai jos să comunice despre ce este vorba. Dacă aţi folosit Pipes de la Yahoo atunci veţi înţelege că Peacock este pentru imagini ceea ce Pipes este pentru fluxuri RSS. Porneşti de la o imagine şi poţi să îi aplici diverse filtre sau prelucrări, umbli la setări după bunul plac, şi înlănţuieşti fiecare etapă spre Canvas-ul final. Mai jos vedeţi la o imagine am aplicat Bevel şi Color Manipulation. Partea bună este că poţi reveni oricând la oricare pas anterior umblând la parametri şi vezi (cu un click) rezultatul final. Elegant. Dar insuficient pentru a mă face să gândesc că merită 10 usd pe lună.

image

O prezentare comparată a serviciilor accesibile gratuit, respectiv cu pachetul comercial, găsiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *