MyGOD.ro: jocuri la cerere


"Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău", ne spune porunca a treia. MyGOD.ro ia numele lui Dumnezeu pe internet, în realitate GOD fiind abrevierea de la Games On Demand. Mai multe despre acest concept citim pe Wikipedia. Pe scurt e vorba de o variaţie la sistemul de închirieri. De fapt e un caz particular de închiriere în care… nu mai trebuie să returnezi produsul. Dar, spre deosebire de cumpărare sau închiriere, cu GOD produsul poate fi testat doar pe calculatorul pe care este instalat un program special, care cere conexiune la internet. Ei, povestea e destul de alambicată, sunt aspecte pozitive şi negative, iar noi aici dorim să ne oprim la semnalarea unui proiect românesc interesant, nu la luminarea tuturor cotloanelor. Antonio Eram, după opt luni de lucru, a dat drumul la MyGOD şi nu e nici un timp mai potrivit pentru a testa situl decât… acum.

img89

De ce acum? Pentru simplul fapt că situl va putea fi folosit în mod normal doar cu abonament, 10 euro pe lună. Timp de câteva zile, maxim o săptămână, serviciul poate fi testat gratuit (fiind tocmai lansat). Dar să vedem despre ce este vorba concret. Citez: "myGOD este singurul serviciu on-line ce îţi permite să descarci 100% legal jocuri pentru PC. Lista cuprinde peste 500 de titluri pentru toate gusturile şi promisiunea noastră de a o împrospăta săptămânal. Uită de timpul pierdut prin magazine sau potenţialii viruşi luaţi de pe net, myGOD, prima platforma de jocuri la cerere din România, este la dispoziţia ta. Oricând şi de oriunde. Cât costă? Indiferent de numărul de jocuri vei plăti lunar echivalentul a 10Euro fără TVA. Plăteşti şi te joci când doreşti."

Foarte probabil situl va folosi MobilPay.com pentru plăţi, deci nu va trebui să mergeţi la vreo bancă, doar să vă indicaţi telefonul mobil şi veţi fi taxat prin intermediul lui. La deschiderea contului vă puteţi defini şi un avatar simpatic. Ştiu, nu e foarte relevant dar e foarte simpatic 🙂 .

img90

Ceea ce vă interesează sunt desigur jocurile. Le veţi descoperi singuri vizitând situl. Eu voi menţiona doar categoriile: Acţiune, Strategie, Sport, Simulare, Curse, Aventură & RPG, Familie & Copii şi Puzzle. Ceea ce e mai important e că aceste jocuri se descarcă printr-un utilitar pe care trebuie să îl instalaţi mai întâi. Prin acesta se vor lua jocurile de pe sit şi prin acesta veţi putea lansa jocul. Astfel, jocurile odată descărcate nu pot fi mutate pe alt calculator. Instrumentul acesta, oricât de coercitiv pare, e cel care face posibilă oferta de 10 euro pe lună pentru oricâte jocuri (din cele oferite). De un lucru nu sunt sigur: trebuie să fii conectat la internet cât timp joci, sau nu? E clar că programul monitorizează timpul de joc, comunicându-l sitului MyGOD.ro, dar nu ştiu dacă îl înregistrează şi offline sau cere conexiune permanentă. (Programul şi situl funcţionează via Exent.)

img92

Jucătorii înfocaţi şi ultra la zi nu vor găsi oferte prea atrăgătoare. Nostalgicii însă da. Cu timpul, mai ales dacă proiectul va prinde, sunt sigur că se vor aduce tot mai multe jocuri noi. Rămâne să vedem între 10 euro pe lună şi descărcarea de pe torrente ce vor alege românii. Antonio spune: "În România avem pentru jocuri 90% piraterie şi totusi industria raporteaza vânzări de 6M Euro pentru acest an. Sunt poate extreme dar paradoxurile tind să se atragă într-un fel sau altul. Nu ne propunem să anihilăm pirateria şi nici să distrugem competiţia de off-line. Vrem să deschidem o piaţă nouă în care jocurile să fie distribuite on-line, la orice moment, printr-o modalitate de bun simţ." Succes acestui proiect şi aşteptăm să scriem despre prima mie de utilizatori sau despre prima mie de jocuri. Care va fi mai întâi?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Antonio Eram spune:

    Both 😀 .
    Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *