WLW – categoric mai bun!


Ieri a apărut o nouă “generaţie” de aplicaţii din pachetul Windows Live. Nu e vorba de schimbări majore. Cei interesaţi de detalii tehnice le găsesc aici. Personal m-a interesat imediat Windows Live Writer. Sunt un vechi fan Post2Blog, la care cel mai mult regret că a fost abandonat. La WLW posibilităţile sunt mult extinse, dar sunt (sau au fost???) şi multe lucruri care nu îmi plac. Iată că totuşi noua versiune ar putea să mă convertească. Cel mai important – subiectul cu limba română oricum e actualmente fierbinte pe sit, ţinând cont şi de discuţiile legate de AutoCorect – este pentru mine faptul că noul WLW include verificarea ortografică a limbii române! Cu MS Office în casă mă mir că i-a luat atât de mult timp lui Microsoft (am impresia că dicţionarele celor două aplicaţii sunt distincte, ceea ce e ciudat – dar poate mă înşel).

image

Nu uitaţi că va trebui să “activaţi” corectorul pentru română, mergând la Opţiuni şi alegând Română pentru Limba dicţionarului. Puteţi acolo bifa Utilizare corector ortografic în timp real şi atunci greşelile vor fi subliniate de cum apar.

image image

Cel de-al doilea lucru care m-a entuziasmat foarte mult – într-atât încât mă gândesc serios să folosesc WLW – este citirea etichetelor. Aşa cum interfaţa citeşte categoriile şi autorii unui blog, acum preia şi etichetele, astfel că la indicarea lor apare imediat autocompletarea. Este excelent pentru că uneori nu îţi aminteşti dacă ai făcut etichetă Vista sau Windows Vista şi alte cazuri similare.

image 

În fine, să mai notăm faptul că s-a uşurat şi accesul la articole anterioare. Avem acum o boxă de căutare şi putem ajunge mai uşor la un articol mai vechi pentru a-l modifica. Nu cred că voi folosi prea des această facilitate, dar e oricum de reţinut.

image

Windows Live Writer mai are un avantaj în faţa programelor – gratuite – similare: arhitectura de pluginuri (ah, ar mai fi de menţionat şi integrarea cu celelalte servicii Live, precum Fotografii sau SkyDrive). Admiţând pluginuri WLW îşi atrage o comunitate care poate veni cu completări fericite. Blogul On10.net mai aminteşte din când în când despre astfel de pluginuri, precum în 10 Useful Plugins for Windows Live Writer. Vedeţi în general articolele de la această etichetă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. GonZo spune:

  Hm… ciudat la mine nu apare sa aleg limba romana pentru corectare.

 2. radu.capan spune:

  La descarcarea de pe Download.Live.com trebuie aleasa limba romana (daca pagina nu apare deja in romana). Instalatorul la mine a mers pe romana, punand toate aplicatiile in romana, si si corectorul pentru romana la WLW.

 3. GonZo spune:

  Multumesc Radu, ma gandeam ca aia e buba.
  Acuma il descarc dinou.

 4. GonZo spune:

  Radu, multumesc, am rezolvat, dar mai am o problema: am observat ca imi schimba t si s cu patratele inauntru in editor, nu ai idee cum pot sa remediez situatia?

 5. radu.capan spune:

  Problema e probabil de la setările regionale. Din păcate nu ştiu să spun ceva exact.

 6. jürgen.toth spune:

  O varianta portabila este oferita spre descarcare pe un blog german: http://stadt-bremerhaven.de/2009/06/06/portable-windows-live-writer/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *