Felicitări de Crăciun


Vă amintiţi vremea când în preajma sărbătorilor cumpăram felicitări, plicuri şi timbre? Scriam care mai multe, care mai puţine, iar Poşta Română lucra de zor la distribuţie. Acele zile au apus. Personal cred că de 1-2 ani, dacă nu mai mulţi, nu am mai trimis felicitări prin poştă. Dacă cineva nu are email atunci eventual îl sun. Pentru ceilalţi: trăiască emailul. Există nenumărate situri pentru trimis felicitări.

Mai multe situri s-au ocupat să realizeze liste de opţiuni (vorbesc de situri în limba engleză). Iată câteva:

O constantă în cele trei liste este CardFunk.com. Vă aminteşte de articolul nostru de anul trecut Felicitări cu voi ca spiriduşi? E normal: ideea seamănă. Parcă nu e însă la fel de finisată. Puteţi alege între 1 şi 5 personaje, de trei feluri, unul dintre cele trei fundaluri ca imagine şi una dintre cele două melodii ca fundal sonor. Nu e greu de realizat dar merge puţin cam greu (probabil multă lume acum pe sit). Puteţi obţine ceva ca mai jos, dar răbdare să se încarce. (La final obţineţi un link cu felicitarea şi opţional există şi posibilitatea de embed. Pentru felicitări prin email folosiţi desigur linkul.)

cardfunk


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,25 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  In general nu recomand folosirea acestui gen de site-uri, e greu de deosebit intre cele serioase si cele neserioase a caror singur scop este strangerea de adrese mail pe care le vand la pachet si astfel multumim pentru mesaje spam.
  Alternativa ar fi: Cu un simplu program de editare foto se poate crea o felicitare proprie cu o imagine si cu un scurt text, aceasta poate face o mai mare bucurie cunoscutilor, caci e totusi mai personala decat una preluata de pe web.

 2. radu.capan spune:

  Daca vorbim de CardFunk:

  1. Nu se cere adresa de email (generezi, pui ce email vrei, iar la final iei felicitarea ca link). Nimic de divulgat deci. Teama nejustificata.

  2. Cam greu cu o imagine statica sa obtii ceva haios ca si cu respectivul sit. Desigur, tine de gust. La fel si cu „mai mare bucurie” – e o chestiune de viziune personala.

  Ca principiu general: teama de situri neserioase e buna, dar trebuie totusi pastrata intr-o perspectiva reala. Pentru a pune mana pe adrese ajunge un spider bun si scoti tone. A face o webaplicatie de trimis felicitari, cu toata munca flash pentru ea, doar pentru a prinde emailuri nu e plauzibil. Sa nu aruncam umbre chiar asa cu usurinta. Nu vreau sa ma fac aparatorul la CardFunk dar chiar nu sunt justificate indoielile.

 3. jürgen.toth spune:

  Nu am vrut sa deranjez pe nimeni, insa intr-un asemena caz sunt ca „Stan patitul”. Mi-am schimbat odata adresa si sunt sigur ca din cauza unui asemenea serviciu.
  Ideea era de a cerne cu discernamant. Sunt multi utilizatori care nu se gandesc la anumite consecinte. Nu vreau sa seaman panica si nici furtuna. Daca tu imi recomanzi CardFunk ca site sigur, atunci eu l-as folosi. Insa unele aplicatii de pe celalalt site sunt foarte „pistruiate”, vreau sa spun la prima vedere nu ma invita spre folosinta. Desigur ca acum mult e indoiala personala si chestie de gust.
  Pe de alta parte nu e vorba numai de indicarea adresei mele de email, ci si de responsabilitatea pe care o am asupra datelor altora. Alt exemplu: Mie mi s-a intamplat deseori sa primesc cate o asemenea felicitare fara sa imi indice numele expeditorului, adica numai ceva de genul „Ati primit o e-felicitare. Vizionati-o!” si atat. Drept sa spun asemenea mail-uri eu le sterg fara a le deschide. Si-apoi vezi suparare!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *