MS Office: creaţi calendare (II)


Am văzut anterior că putem crea rapid calendare cu MS Word (şabloane se găsesc şi pentru MS Excel şi chiar şi pentru MS PowerPoint). Dacă există însă un instrument bun (atenţie: din pachetul MS Office) pentru realizarea de materiale tipăribile, gen afişe sau broşuri, acela este MS Publisher. Mare, mare, mare păcat că în MS Office 2007 programul MS Publisher  – pe care s-ar putea să îl aveţi, sau putea să nu îl aveţi, depinde de ediţia de Office – este practic neschimbat, versiunea veche. Fără panglică, fără îmbunătăţirile de care au beneficiat celelalte programe.

image

Ca la MS Word, pe calea New şi apoi Calendars, ajungem la şabloanele pentru calendare (vezi captura de mai sus, 1). Spre deosebire însă de Word, aici avem mai multe opţiuni: putem alege schema de culori şi de fonturi (2), putem opta pentru calendar în picioare sau culcat, o lună pe pagină sau un an (3, 4). Astfel poţi să îţi listezi un calendar pe ce lună doreşti. Găsim din nou multe calendare text, dar şi câteva cu imagini. A! Să nu uit: există şi şabloane pentru calendare de buzunar.

La noi în familie e o tradiţie mai veche aceea de a face calendare cu pozele copiilor noştri, pentru bunicii lor. Folosesc întotdeauna MS Publisher pentru că am un mai bun control asupra poziţiei elementelor (plus posibilităţi de alinere) decât în MS Word. Fac un tabel pentru fiecare lună (iar cu culori am marcat aniversări din familia extinsă). Cu puţină inventivitate se pot realiza calendare mai reuşite grafic, inclusiv cu fundal color (dacă vă permiteţi o astfel de listare). Puteţi să scoateţi astfel nu doar un calendar de familie ci şi unul de firmă sau de organizaţie, cu însemnele respective. Trebuie imaginaţie şi ceva răbdare.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Pentru ca se apropie sarbatorile si un calendar personalizat poate constitui un dar frumos pentru cei apropiati, ofer fanilor cnet.ro o aplicatie cool care permite mai multe optiuni de creare a calendarelor, AICI: http://www.mycalendarmaker.com/
    Pana in ajun de sarbatori, poate ne mai daruiti si cu alte astfel de optiuni, maestre Capan.
    TOATE CELE BUNE, atat echipei cnet.ro cat si fanilor acestui minunat sait !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *