Avidemux: tăieri şi convertiri video


Avidemux, citez, “este un editor video gratuit cu care se pot efectua operaţii simple de tăiere, filtrare şi codare (encoding). Suportă multe tipuri de fişiere, incluzând aici AVI, DVD, MPEG, MP4 şi ASF, cu o varietate de codecuri. Sarcinile pot fi automatizate prin proiecte, coadă de sarcini şi scripturi. Avidemux merge sub Linux, BSD, Mac OS X şi Microsoft Windows.” Mai multe informaţii despre acest program puteţi citi aici. Îl puteţi descărca de aici, pentru Windows şi ca arhivă zip (deci nimic de instalat, doar lansaţi avidemux2_gtk.exe).

image

Înţeleg deci că face trei tipuri de acţiuni: cutting, filtering & encoding. Eu pentru test am luat un mic AVI şi am marcat un punct de început şi unul de final. Am ales formatul (de fapt l-am lăsat acelaşi, AVI, dar din listă puteam alege şi alte formate) şi am salvat: în câteva secunde am obţinut un fişier AVI cu fragmentul dorit. Acest program poate fi deci util celor care obişnuiesc să publice pe YouTube (sau în alte părţi) fragmente din materiale video mai lungi (o scenă dintr-un film de exemplu – atenţie la drepturile de autor). Cât priveşte celelalte facilităţi… le veţi testa Dvs dacă vă interesează tema. Posibilitatea de automatizare cred că îi va atrage pe cei care fac frecvent aceleaşi operaţii cu materiale video.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Petric Cristian spune:

  Salutare este super programul. Dar te-as ruga daca nu cer prea mult sa deslusesti o daa pentru totdeauna o problema. Am un fisier avi cu subtritrare si vreau sa il convertesc in mpg dar sa am si subtritrare pastrata. MULTUMIRI.

 2. radu.capan spune:

  Nu sunt sigur ca inteleg problema. Daca subtitrarea e fisier separat (txt, sub, srt sau cum o fi el), atunci convertirea avi->mpg nu afecteaza subtitrarea si maxim (putin probabil) de ce va fi nevoie e o rescincronizare (de vazut SubMagic de exemplu). Daca titrarea e in imaginea filmului, convertirea o va pastra, evident. Dar probabil nu am inteles bine care e problema.

 3. Petric Cristian spune:

  Da ai dreptate a scris cam repede fara multe explicatii.
  Deci a primit un film in format avi cu subtitrare txt iar eu nu vreau sa-l urmaresc pe calculator ci pe dvd player, cum dvdplayerul meu nu accepta avi vreau sa-l convertesc in format acceptat de dvdplayerul meu.
  Problema cea mare este ca fisierul video il pot transforma in orice format dar fisierul txt nu stiu ce sa fac cu el ca dvdplayerul meu nu il preia.
  Scuze de insistente.
  Multumesc. Toate cele bune.

 4. -Hawkeye- spune:

  Excelent program, alaturi de SolveigMM AVI Trimmer (prezentat in alt articol), multumesc! Ar mai lipsi totusi un program free pt. lipit doua bucati intr-una singura.

  @Petric Cristian, banuiesc ca o conversie avi-mpg pastreaza frame-urile video, deci ar trebui sa mearga subtitrarea. Eu am facut conversie unui episod dintr-un serial-tv in mp4 si in mpg, pe ambele a mers subtitrarea facuta pt. fisierul avi.

 5. -Hawkeye- spune:

  Subtitrarea ar trebui sa aiba extensia .srt sau .sub


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *