Prea multe cărţi?


Nu ştiu dacă şi la Dvs, dar la noi Crăciunul a însemnat din nou multe cărţi. Încep să devin reticent faţă de orice cadou care… ocupă spaţiu. Până când de Crăciun se vor da cadou cărţi electronice, cele tipărite continuă să vină, dar nu şi să plece. Şi uite aşa apare o problemă cu depozitarea lor. Mi-am amintit atunci de nişte soluţii pe care le văzusem pe net cu ceva vreme în urmă şi pusesem semne de carte la ele. Le vedeţi prezentate mai jos, iar pentru o explorare mai în detaliu aveţi link spre prima şi a doua variantă. Prima e cam ciudată şi nu înseamnă neapărat folosire economică a spaţiului. A doua pare mai practică, extinderea ei putându-se face după nevoi.

image

image image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. gyges77 spune:

  „Cele tipărite continuă să vină, dar nu şi să plece”??? Ciudat mod de a gandi. Nu cred ca-mi place. De ce vrei „sa plece” cartile? Cred ca traiesti cu falsa impresie ca cartile se citesc si se arunca sau se abandoneaza pe un raft, sa se depuna praful pe ele. Cartile nu se citesc… cartile se frecventeaza. Eu sper sa nu apuc ziua in care sa primesc cadou de Craciun o carte electronica. Scuza-ma, dar m-a revoltat putin modul tau de gandire. Te superi daca te intreb ce varsta ai?

 2. radu.capan spune:

  Presupunand ca nu exista samanta de cearta aici, raspund cu placere. Ma indrept spre 34 de ani. Cat despre exprimarea citata, poate nu este prea fericita, ea venind dintr-o criza de spatiu pentru numeroasele carti pe care le avem, intr-un apartament mic. Nu e vorba de vreo lipsa de respect pentru carti, ci de faptul ca nu toate cartile se „frecventeaza”. Ca om realist, cum ma consider, sunt constient ca o parte dintre cartile de la noi din casa fac parte din categoria „aproape sigur nu voi ajunge sa le citesc vreodata”, altele din categoria „o lectura ajunge”, ramanand cele de „frecventat” periodic.

  Ani in sir am cumparat carti si mai cumpar (plus primesc). Dar dupa ce ani in sir am uitat de biblioteca (de stat) am redevenit adeptul/fanul ei: de ce sa cheltui si sa cresc spatiul necesar de depozitare in casa, cand pot imprumuta de la biblioteca? Astfel, de multe, multe luni mi-am impus sa nu mai cumpar o carte (nici pentru mine, nici pentru copii) 1) daca nu e exceptionala si 2) daca sunt mari sanse sa fie la biblioteca. Altfel as dormi pe carti si as umbla pe carti prin casa.

 3. -Hawkeye- spune:

  gyges77, nu toate cartile isi merita locul intr-o biblioteca, iar unele carti merita doar citite, nu si frecventate sau studiate prea amanuntit. Mai bine pastrezi doar ce merita, ca viata e prea scurta si nu-ti ajunge timpul sa frecventezi toate cartile care-ti ajung in mana.
  Cat despre formatul digital, e cam obositor pentru creier si pentru ochi, dar pentru unele persoane, uneori e mult mai accesibil si mai la indemana decat o carte cu pagini din hartie si o coperta frumoasa 😛 .

 4. constantin dan spune:

  Pentru carti exista BIBLIOTECA, pentru cel care apreciaza cartile si nu vad in ele decit coli de hirtie tiparita cu oarecare informatie eu personal, consider ca are un usor handicap. Biblioteca publica e ca mirositul unei flori cu masca de gaze pe figura ca sa nu dau un alt exemlu usor erotic. Cartile daca nu iti provoaca nici o emotie cind le ti in mina, cind le rasfoiesti, cind le citesti chiar si cind vorbesti despre ele atunci esti putin mai sarac in suflet, sau in sentimente. De aceea, strict personal: biblioteca publica este pentru saraci… Cit despre cartile electronice, este aceeasi asemanare care se poate face intre hrana naturala din gradina si cea de la super market: una ESTE hrana cealalta ARATA a hrana.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *