Ancient Secrets: în căutarea cheii de aur


Se pare că unul dintre cele mai îndrăgite genuri de jocuri este astăzi cel care combină stilul hiden objects cu mini-jocurile şi cu aventura de tip point and click. Ancient Secrets – Quest for the Golden Key se încadrează în acest gen, propunându-ne o aventură în care personajul principal este Kate, fiica unui faimos arheolog, care moşteneşte de la tatăl ei o bucată dintr-o cheie a unei civilizaţii străvechi. Povestea ne poartă în diverse locaţii – orăşele, sate de băştinaşi, peşteri sau peisaje de natură -, în căutarea bucăţilor lipsă din cheia care va conduce, la finalul jocului, la găsirea unei încăperi cu comorile unei civilizaţii apuse.

image image

Dacă copiilor dumneavoastră li s-au părut cam complicate alte jocuri similare, acesta ar putea fi mai pe placul lor, pentru că nu este foarte exigent. Cu puţin ajutor din partea părinţilor la partea de engleză, dar şi la unele mini-jocuri mai complicate, şi cei mai mici/tineri s-ar putea descurca la el şi ar putea fi prinşi de acţiune. Pentru cei mari jocul ar putea să nu fie suficient de provocator (îl poţi termina lejer în câteva ore). În cadrul jocului poţi interacţiona cu diverse personaje – cele care au ceva să le spună au un semnul exclamării deasupra capului. Aceste personaje le cer fie să caute o listă de obiecte, după denumire sau uneori şi după formă, fie să le ajute la ceva, ceea ce se transformă într-un mini-joc.

image image image

Majoritatea scenelor în care trebuie să caute obiecte nu sunt foarte aglomerate, aşa că de cele mai multe ori sunt destul de evidente obiectele în plus. Unele sunt însă foarte bine suprapuse decorului, aşa că sunt greu de găsit. Nu există hint-uri (surprinzător), dar suntem totuşi ajutaţi de faptul că obiectele căutate sclipesc atunci când a trecut ceva timp de când am găsit unul. Mai sunt apoi scenele în care trebuie să îţi dea seama singur cam ce ar trebui să faci, iar mini-jocurile apar de multe ori în aventura lor, pentru a deschide o cutie, o poartă, pentru a obţine diferite obiecte pe care să le folosească mai apoi… Grafica e decentă, iar desfăşurarea acţiunii destul de logică (nu am spus foarte logică). De apreciat inventivitatea unora dintre mini-jocuri. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *