WordPress şi forumuri


În septembrie 2006 Jurgen scria aici, pe CNet.ro, despre pluginurile unui suedez printre care şi WP-Forum. Din câte văd dezvoltarea lui nu a fost abandonată, deşi nu am găsit un history ca să îmi dau seama când a fost actualizat ultima oară. Oricum, autorul are multe pluginuri foarte bune, deci WP-Forum rămâne încă o recomandare validă. Dar dacă aveţi sit în WordPress şi aţi dori să îi adăugaţi un forum mai aveţi soluţii. În primul rând: de ce un forum? Motivaţii sunt multe. Dacă în jurul blogului Dvs s-a conturat o comunitate puternică (mai ales “vorbăreaţă”), s-ar putea să prindă bine un spaţiu în care cititorii să aibă iniţiativa, deschizând anumite subiecte. Desigur, nu oricărui blog i se potriveşte să îşi “ataşeze” un forum. Oricum, reflectaţi…

image image

Căci soluţii sunt. Prima la care se gândesc cei mai mulţi este să pună un forum phpBB sau SMF. Oricare poate fi o alegere foarte bună, dar dacă nu aveţi 1) fie prea mari pretenţii de configurare la forum; 2) fie dorinţa să vă adânciţi în descoperirea manevrării acestor soluţii complexe, varianta unui forum integrat cu WordPress prezintă câteva avantaje:

  • De regulă acestea sunt mai simple de utilizat. A nu se înţelege sărace în facilităţi! Într-un fel e ca Photoshop-ul: dacă tot ce vă interesează este să trageţi linii de ce nu Paint-ul? Hai că am exagerat: nu e vorba de un primitivism gen Paint. Să rămânem atunci la ideea: mai simplu de administrat.
  • Permit o integrare uşoară între WP şi forum, adică membri blogului vor putea fi şi membrii sitului. Nu va fi nevoie de două înscrieri diferite. Important: există pluginuri care să vă facă “legătura” între WordPress şi phpBB de exemplu, astfel ca numele de utilizator şi parola de la blog să meargă şi la forum. Din nou, o soluţie de forum sub formă de plugin WP e mai simplă.
  • În fine, permite şi o integrare uşoară ca design, astfel ca forumul să pară parte a blogului.

Care sunt deci celelalte soluţii în afară de WP-Forum? Le-am prezentat în capturile de sus. Mai întâi e veteranul bbPress. Dacă vreţi să vedeţi un forum în acţiune vizitaţi situl şi mergeţi la Forums. Acest plugin, deşi vechi, abia se apropie de versiune 1.0. De fapt zilele trecute a apărut alpha-ul 5 pentru versiunea 1.0. Dacă vreţi o versiune stabilă, în momentul scrierii acestui articol aceasta poartă numărul 0.9.0.4. Nu am reuşit să mă lămuresc dacă forumul are traducere pentru limba română.

Ea există însă cu siguranţă la Simple:Press. Autorul acestui plugin e un alt om cu experienţă în domeniu, cu multe pluginuri valoroase la activ. Din toamna anului trecut a trecut acest plugin de pe situl personal pe domeniul SimplePressForum.com. Nu vă lăsaţi înşelaţi de designul cam neinspirat al sitului. Acest plugin a făcut paşi mai în viteză, aşa că este la versiunea 4.0.0.0. Aici veţi găsi traducerea în limba română, care îi aparţine lui Adrian. L-a tradus probabil pentru că şi foloseşte forumul aici, pe ToateBlogurile.ro. Nu am folosit nici unul dintre cele trei pluginuri WP recomandate pentru forumuri 🙂 . Dar dacă aţi folosit vreunul şi aveţi o anumită experienţă vă invit să ne-o împărtăşiţi prin comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *