XP cu import de Vista şi Windows 7


Când un program are o facilitate (ex: Opera sau Internet Explorer) se vor găsi persoane care să scrie coduri pentru a simula respectiva facilitate în altul (ex: prin pluginuri în Firefox). Similar şi cu sistemele de operare. Există atâtea pachete care transformă un XP în Mac sau în Vista. Dar şi soluţii pe… bucăţele. M-am gândit să semnalez astăzi două programe despre care am citit recent. Primul este o producţie a unor polonezi. FastAero a ajuns anul acesta la versiunea 1.3 dar se lucrează şi – în beta – la versiunea 2.0. L-am testat şi vă spun sincer: mi-a blocat calculatorul de două ori. Nu am pierdut date, doar timp să repornesc. Evident, nu aşa a fost gândit programul 😉 . Se pare că pe alte calculatoare merge bine. Oricum, ca în cazul oricărui program despre care scriem, riscul instalării vă aparţine.

image

După instalare efectul apare la aplicaţiile deschise 1) dacă le minimizaţi şi maximizaţi din nou, (sau, dacă aşa nu merge) 2) dacă închideţi şi redeschideţi respectivul program. Eu folosesc XP, vedeţi mai sus, dar efectul Aero Glass din Vista e destul de bine simulat, nu?

Al doilea program aduce din XP o facilitate din Windows 7 (apropo, “scăpat” pe torrente) şi anume posibilitatea de a avea aplicaţiile în bara de jos iconizate. Adică un fel de Quick Launch, dar dinamic, cu aplicaţiile active. Descărcaţi de aici şi reţineţi că va trebui un Log off pentru a vedea efectul în acţiune. Dacă folosiţi stiluri vizuale la XP s-ar putea ca iconizarea să nu fie perfectă (adică să se vadă puţin text). Autorul spune sec: schimbaţi atunci tema 🙂 . Ambele programe se pot dezinstala (de fapt dezactiva) uşor, aşa că nu aveţi prea mult de pierdut dacă sunteţi dornic de teste.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. marchis spune:

  Buna Radu
  Am citit articolul tau referitor la efectul pe care-l produce programelul asupra iconizarii din taskbar. Am instalat programul si am obtinut ceea ce am dorit. Poti te rog sa-mi spui cum renunt la facilitate? Nu gasesc nici unde programul instalat,nu e nici in sitem tray. Ma poti ajuta, te rog.
  Multumesc mult

 2. radu.capan spune:

  Programul este acolo unde l-ai descarcat. Daca nu il gasesti, nici o problema: redescarca-l si lanseaza-l. Daca prima oara ai dat click in dreapta in fereastra programului, acum da in stanga. Log off si gata.

 3. Razvan spune:

  Salut Radu,
  Spuneai la inceputul articolului despre un program care iti transforma windows-ul in OS X daca gasesti vreun program de genul asta, ti-as fi recunoscator daca ai spune cateva vorbe despre el.

 4. marchis spune:

  Radu, mersi mult. Asa-i.
  Iti citesc cu placere toate articolele. Tine-o tot asa. Inca odata, multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *