Wallcoo (net/com) ş.a.


Probabil mulţi ştiu de Wallcoo – un sit ce găzduieşte mii (de fapt cinci zeci de mii) de tapeturi, dintre care multe şi la rezoluţii mari, pentru monitoarele mai noi, sau laaate ca pentru monitoare duale. Am ezitat multă vreme să scriu despre acest sit. Un motiv este acela că probabil adesea am nimerit pe versiunea în chineză. Aşa că spre lămurire: Wallcoo.com este în chineză în timp ce Wallcoo.net este în engleză. Într-o vreme găsisem nişte galerii cu tablouri şi am descărcat mai multe, dar nu e frumos să te învârţi într-o limbă ce nu îţi spune nimic (chineza). Iar apoi unele imagini nu erau de dimensiuni de wallpaper (fiind de exemplu portrait). Astăzi m-am uitat însă mai atent şi fie s-au schimbat lucrurile, fie nimerisem eu aiurea, acum lucrurile par mai aranjate.

image

Dacă nu m-am limitat să dau adresa pentru situl în limba engleză este pentru simplul fapt că acesta e actualizat mai rar, originalul fiind însă actualizat zilnic. Evident, puteţi folosi traducătorul Google pentru a naviga pe situl chinezesc (aproape) ca şi cum ar fi în engleză (sau de ce nu română sau alte limbi suportate). Am constatat din când în când linkuri aiurea (adică una îţi arată imaginea şi când mergi la ea mare ai alta) sau care nu merg deloc. Dar în schimb nu am găsit – cel puţin explicită – vreo zonă de tapeturi “deocheate”. Ceea ce nu înseamnă că nu sunt, pe ici pe colo (când un anime sau fantasy cu teme feminine), ceea ce înseamnă că recomandarea e cu… Acord Parental 🙂 sau direct AP-13. Oricum, sunt multe seturi, galerii de fapt, de calitate.

image image image

A! Mi-am mai amintit de ce am ezitat să scriu despre Wallcoo: publică şi lucrări pentru care nu există acordul. Ştiu de exemplu că Vlad (de la VladStudio) are mai multe lucrări puse acolo fără logo, ceea ce înseamnă că vreunul dintre membri (vă amintiţi? ca membru cu plată ai acces la tapeturi la calitate mai bună şi fără logo) le-a “donat” deşi nu e permis. Dar iată că am trecut peste toate opreliştile iniţiale şi am scris. Dvs reţineţi avertismentele expuse.

Şi ca bonus, două articole tot despre tapeturi:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *