Wikipedia: Jocuri comerciale date gratuit


Wikipedia este o resursă atât de importantă încât bănuiesc că şi la noi se învaţă despre şi din ea încă din şcoală. Wikipedia include şi unele “directoare” interesante. De exemplu câţi ştiu că Wikipedia are o pagină unde colectează multe şi frumoase piese de muzică clasică? Astfel de pagini mai neştiute dar care indexează diverse materiale mai există. Zilele trecute de exemplu am aflat de aici despre o altă pagină intitulată List of commercial games released as freeware. Aşa după cum ne-am aştepta, se găsesc acolo multe programe vechi, unele chiar din anii ‘80. Multe din anii ‘90, dar şi de după 2000!

image image image

Recunosc că majoritatea jocurilor mie îmi sunt străine. Printre cele mai recente este Abe Lincold Must Die!, din 2007. Am mai jucat, de mult, foarte foarte mult, un joc din seria Sam & Max şi îmi amintesc că era amuzant, cu un umor puţin mai ciudat (să fi fost Sam & Max Hit the Road? nu mai îmi amintesc, oricum grafica era pe acolo în acea vreme). Dacă voi găsi pe undeva ceva timp liber poate aş arunca un ochi peste acest Episode 4. Un alt exemplu ar putea fi Rise and Fall: Civilizations at War din 2006. Aleator m-am oprit şi la Full Spectrum Warrior. Acesta e din 2004 şi a fost pus pe liber în toamna lui 2008.

Important: o parte din jocurile comerciale au fost declarate freeware fie pentru că erau prea vechi, fie pentru că apăruseră continuări mai importante, fie pentru că… au fost puse în ele reclame. Nu mă refer la reclame în sens de spam sau componente nedorite la instalare. Nu, ci la reclame în joc, în “decorurile” de joc sau între scene. Este şi acesta un “preţ”. Oricum, având încredere în selecţia Wikipedia putem fi siguri că jocurile de acolo sunt full, clean şi free. Poate veţi găsi vreun titlu (sau mai multe) care să vă intereseze.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. alecsandru spune:

    Si cum le downloadezi????

  2. radu.capan spune:

    Cu ceva efort si cautari. Wikipedia le indexeaza in acea pagina, trimiterile sunt spre paginile de pe Wikipedia ale acelor jocuri, si poate jos (pe acele pagini) sunt ceva legaturi utile. Daca nu, ramane Google pentru cautare dupa ce stii numele unui joc pus pe liber.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *